Borsa HaberleriHaberler

Japonya’dan Yerel Kripto Firmalarına Teşvik!

Japon hükümeti, yerel finans ve teknoloji endüstrilerinin gelişimini desteklemek için bölgesel kripto şirketlerine vergi avantajları sağlamayı amaçlıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Japon hükümeti, yerel finans ve teknoloji endüstrilerinin gelişimini desteklemek için bölgesel kripto şirketlerine vergi avantajları sağlamayı amaçlıyor.

Yerel finans ve teknoloji endüstrilerinin gelişimini desteklemek isteyen Japonya hükümeti, bölgesel kripto şirketlerine vergi avantajları sağlayacak.

Kripto para birimleri için görünüm küresel olarak değişmeye başladı. Yasadışı ilan edilen ve baskı gördükten yıllar sonra, ülkeler artık kripto para birimi alanıyla daha fazla ilgileniyorlar. Genel olarak Blockchain teknolojisi ve özel olarak metaverse, uluslararası rekabeti körükledi. Gelişen kripto para piyasası, kripto para birimlerine yakında yasal statü verilebileceğini de öne sürüyor. Öte yandan Japonya, bölgesel kripto para işletmelerine uyguladığı %30 vergi oranını düşürme yoluna gidiyor.

Japonya’dan Yerel Kripto Şirketlerine Destek!

Japonya hükümeti, kripto para ticareti yapan ve ihraç eden bölgesel işletmelere %30 vergi verdi. Hükümet, pazar erişimlerini genişletmek amacıyla Japon işletmelerinin vergi gerekliliklerini gevşetmeyi kabul etti.

Yüksek vergi oranlarının, yerel kripto para işletmelerinin başka yerlerde operasyonlar kurmasına neden olduğu iddia edildi. Japonya bu İyileştirme ile bu durumun önüne geçmeyi amaçlıyor.

Japonya’da iktidarda olan Liberal Demokrat Parti (LDP), 15 Aralık’ta vergi komitesi toplantısını gerçekleştirdi. Bu tartışmada Japon kripto para şirketleri tarafından yaratılan tokenlardan elde edilen kağıt kazançlar tartışıldı. Bu kazançlar üzerinden vergi ödenmesi zorunluluğunun kaldırılması önerisi komisyon tarafından kabul edildi.

Ek olarak, ülke hükümeti Ocak ayında parlamentoya daha hafif kripto vergi düzenlemeleri getirmeyi planlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.