Haberler

IMF Başkanı Georgieva’dan CBDC’ler İle İlgili Açıklama

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) kullanıma hazırlanması için çağrı yaptı. Georgieva, CBDC’lerin nakdin yerini alabileceğini ve finansal katılımı artırabileceğini belirtti.

Imf Başkanı Georgieva'Dan Cbdc'Ler İle İlgili Açıklama

CBDC’lerin Uygulanması

CBDC’lerin dünya çapında uygulanmasına yönelik iyimserlik dile getiren Georgieva, henüz çok fazla belirsizlik olduğunu ifade etti. Singapur FinTech Festivali’nde yaptığı konuşmada Georgieva, “CBDC’lerin benimsenmesi henüz yakın değil. Ülkelerin yaklaşık yüzde 60’ı araştırma aşamasında” dedi.

Georgieva, CBDC’lerin nakdin yerini alabileceğini ve gelişmiş ekonomilerde esneklik sağlayabileceğine vurgu yaptı. Ayrıca, CBDC’lerin finansal katılımı artırabileceğini belirterek “CBDC’ler güvenli ve düşük maliyetli bir alternatif olarak itibari para ile birlikte var olabilir” dedi. CBDC projelerinde teknolojik altyapının önemini vurgulayan Georgieva, kişisel verilerin korunması ve yapay zekanın (AI) olası rolünün de üzerinde durdu.

IMF, son dönemde kripto düzenlemelerine ilişkin analizlerde aktif bir rol oynamaktadır. Eylül ayında, ülkelerin sektördeki potansiyel riskleri belirlemesi için kripto-risk değerlendirme matrisi önerdi. Ayrıca, IMF ve BIS tarafından hazırlanan sentez belgesi, Ekim ayında G20 tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.