Haberler

Endonezya Merkez Bankası Başkanı, Kripto Paraların Araştırmaya Başlandığını Açıkladı!

Hükümetler kripto para birimi için mevzuat geliştirmeye başladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Endonezya Merkez Bankası Başkanı, kripto paraların araştırmaya başlandığını açıkladı. Birçok ülkenin kripto para politikası öncelikleri bulunuyor. Hükümetler kripto para birimi için mevzuat geliştirmeye başladılar. Bu sefer Endonezya Merkez Bankası’nın kripto paraları araştırdığı ortaya çıktı.

Endonezya, CBDC İçin Çalışıyor

Endonezya Merkez Bankası başkanı Doni Primanto Joewono, ülkenin kripto para birimini finansal sistemine dahil etme olasılığını araştırdığını açıkladı. Joewono’ya göre Endonezya Merkez Bankası, çeşitli talepleri karşılamak için bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) serbest bırakma olasılığını araştırıyor.

Indonesia Cryptocurrencies

Joewon, kripto para birimlerinin yükselişinin çok sayıda ülkeyi CBDC olasılığını araştırmaya sevk ettiğini iddia ediyor. Ayrıca Joewon, kripto para biriminin mevcut bankacılık sistemlerini tehlikeye atabileceği konusunda uyardı.

Joewono şu açıklamalarda bulundu:

Endonezya Merkez Bankası, kripto varlıklar da dahil olmak üzere CBDC’nin olası etkilerini incelemeye devam ediyor. Kripto paralar potansiyel olarak ekonomik, parasal ve finansal sistem istikrarını etkileyebilecek yeni risklerin ortaya çıkmasına yardımcı olabilir.

CBDC seçeneğini araştıran ülkelerden biri olan Endonezya için bir whitepaper’ın yakında yayınlanması bekleniyor.

Endonezya Merkez Bankası Başkanı Doni Primanto Joewono, konuyla ilgili çalışmaların yapıldığını söyledi ve kripto para birimlerinin mevcut finansal sistemin işleyişini ve katılımını iyileştirebilecek özelliklere sahip olduğunu kaydetti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.