Bitcoin Haberleri

Enflasyon verisinin açıklanmasıyla sert düşen Bitcoin 20 bin dolara dayandı, piyasada yükseliş başladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 13 Ekim Perşembe günü açıklanan ABD Eylül ayı enflasyon verileri sonrasında sert kayıplar yaşadı. Gelen düşüşlerle birlikte kritik bölgelere gerileyen Bitcoin, bu düşüşleri ile altcoinler genelindeki düşüşleri de tetikledi. Bitcoin ve kripto paralar genelinde yaşanan düşüşler sonrası kripto para piyasasında hızlı bir toparlanma süreci başladı. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla ağır kayıplar yaşayan Bitcoin ve altcoinler neden hızla yükselişe geçti?

BITCOIN 20 BİN DOLAR SEVİYESİNE DAYANDI

Bitcoin 20 Bin Dolar Seviyesine Dayandi

ABD’de Eylül ayında yıllık enflasyon beklentisi yüzde 8,1 seviyesindeydi ve yüzde 8,2 olarak açıklandı. Enflasyonun beklentileri aşmasıyla birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Kasım ayında bir kez daha faiz artıracağına yönelik beklentiler güçlenirken, kripto paraların enflasyon verilerine tepkisi sert oldu. Bitcoin verilerin açıklanması ile 18 bin dolara kadar gerilerken, bir anda ibre tersine döndü ve yükselişler başladı. Gelen toparlanmalar ile birlikte Bitcoin kısa sürede 20 bin dolar seviyesine merdiven dayamayı başardı.

“FİYATLAR EN AZ BEKLENENE HAREKET ETME EĞİLİMİNDEDİR”

Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, kripto para borsalarındaki long ve short pozsiyonların oranlarının 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştığını ve bu veriyle birlikte Bitcoin fiyatının da yükselişe geçtiğini bildirdi. Santiment tarafından yapılan değerlendirmede, “Long ve short pozisyonların 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla Bitcoin fiyatı yükselmeye başladı. Kripto paralarda pozisyon alan birçok kişi likidite edildi. Fiyatlar kalabalığın en az beklediğine doğru hareket etme eğilimindedir” ifadelerini kullandı.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır, yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.