Haberler

FBI, Sevgililer Haftasında Kripto Para Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

FBI, artan kripto para dolandırıcılığı konusunda yatırımcılara uyarıda bulundu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Sadece 2021 yılında yaşanan kripto dolandırıcılığından dolayı FBI uyarı yaptı. Bu hafta sevgililer günü kampanyaları dahilinde sunulan kripto tekliflerine karşı tedbirli olunmasına da parmak bastı.

FBI, San Francisco eyaletinde özellikle yaşanan ve 2020’de de 35 milyon doların üzerinde gerçekleşen kripto para dolandırıcılığı konusunda bilgilendirme yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu (FBI), San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki romantizm dolandırıcılıklarındaki artışa karşı, kripto para birimlerini içeren son trendle ilgili bir uyarı yayınladı.

Sevgililer gününden sadece birkaç gün önce, FBI San Francisco saha ofisi, FBI’ın İnternet Suçları Şikayet Merkezi’ne (IC3) yapılan şikayetlere dayanarak özel gün dolandırıcılıklardaki artış konusunda halkı uyardı. Bir özel gün dolandırıcılığı, sahte hesaplar oluşturmayı ve hem erkek hem de kadın olmak üzere ihtiyatsız yatırımcıları romantik olma bahanesiyle para transfer etmeye ikna etmeyi içeriyor.

FBI’ın paylaştığı bilgilere göre:

“FBI San Francisco bölümünün bölgesindeki kurbanlar, 2020’de 35 milyon doların üzerinde gerçekleşen dolandırıcılık sonrasında 2021 yılında 64 milyon dolardan fazla kaybetti.”

İstihbarat ve güvenlik servisi yalnızca 2021’de Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi’nde 742 şikayet kaydetti ve sırasıyla 2020 ve 2019’da yapılan 720 ve 526 şikayeti gölgede bıraktı.

Dolandırıcılık, kullanıcılara para çekme işlemlerini iptal etmek için bir bağlantı içeren bir metin mesajı gönderiyor ve kullanıcıları giriş bilgilerini toplamak için tasarlanmış sahte bir web sitesine yönlendiriyor. Devam eden dolandırıcılıklara karşı önlem olarak kripto borsasının URL’sini manuel olarak girmenizi öneriyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.