Haberler

DAO’ların Evrimi ve Neden 2022’de Tutmaları Bekleniyor?

2021'de kripto, teknoloji ve finansı şekillendiren en büyük trendlerden biri oldu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ana haber manşetlerine göre, merkezi olmayan özerk kuruluşlar (DAO’lar) 2022’de kriptoda dikkate alınması gereken bir güç olacak. Mark Cuban onlara “kapitalizm ve ilerlemeciliğin nihai birleşimi.”

Yine de, DAO’ları kavramsal olarak anlamak nispeten kolay olsa da, birçok yenilikçi kullanım örneğinin ortaya çıktığı hızlı bir değişim durumundaki kripto pazarının bir segmentidir. Bununla birlikte, bir DAO’yu kurmak ve çalıştırmak, aynı zamanda süreç içinde değişen ve gelişen kendine özgü bir dizi zorlukla birlikte gelir.

DAO Nedir?

DAO, ortak bir amacı veya fikri olan bir grup insan ve varlıktır. Merkezi değildir, bu nedenle karar vermekten sorumlu bir CEO veya yönetim kurulu yoktur ve özerktir, yani kendi kendini yönetir. Kendi kendini yöneten, blok zinciri tabanlı akıllı sözleşmelere programlanmış yönetişim kuralları olduğu ve DAO üyelerinin bu kurallara göre DAO’yu etkileyen konularda oy kullandığı anlamına gelir.

DAO adlı bir proje olan en eski DAO’lardan biri, bir DAO’nun en basit kullanım örneklerinden birini göstermektedir ve aynı zamanda DAO’ların tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Genesis DAO, bilindiği gibi Ethereum (ETH) sahiplerinin fonlarını yatırmalarına izin veren bir yatırım sözleşmesiydi.

Projeler, finansman için DAO’ya başvurabilir ve DAO token sahipleri yatırım şartlarını kabul ederse akıllı sözleşme fonları dağıtır. Bununla birlikte, Haziran 2016’da piyasaya sürüldüğü haftalar içinde bir bilgisayar korsanı, temel akıllı sözleşme kodunda bir hata bulup DAO’yu yaklaşık 70 milyon dolar değerinde ETH boşaltarak dolandırmıştı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.