Haberler

FTX’in Nakit Geri Ödemeleri Kripto Piyasalarına Canlılık Getirebilir

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

2022’nin Kasım ayında iflas eden FTX, eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in 25 yıl hapis cezası almasının ardından, para kaybeden müşterilerine geri ödeme yapmaya hazırlanıyor. Kripto aracı şirketi K33 Research, FTX’in geri ödemeleri hakkında önemli bir analiz yayımladı. K33, FTX’in nakit ödemelerinin kripto para piyasaları için olumlu bir etki yaratabileceğini belirtti.

Image 33

K33’ün raporunda, Mt. Gox ve Gemini gibi şirketlerin geri ödemelerinin piyasa üzerinde olumsuz bir etki yaratacağı, ancak FTX’in nakit ödemelerinin tersine bir etki yapabileceği ifade edildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Mt. Gox ve Gemini gibi şirketlerin geri ödemeleri olumsuz bir hava yaratırken FTX’in nakit ödemeleri ise tam tersi bir durum ortaya koyabilir. Hem Mt. Gox hem de Gemini, ilgili varlıkla ödeme yapıyor ve bu da satış baskısı getiriyor ancak FTX’in nakit ödeme yapacak olması piyasada bir talep de yaratabilir”

FTX bir süredir elindeki varlıkları, alacaklı ödemelerine gelir sağlamak amacıyla satıyor. Bazı FTX müşterileri nakit ödeme konusunda isteksiz olsa da, borsanın bu kararını değiştirmesi beklenmiyor. Ancak, bazı alacaklıların birleşerek toplu dava açmaları muhtemel görünüyor. Bu müşteriler, artan kripto para fiyatlarından ötürü nakit ödeme yerine kripto para veya token ile ödeme talep ediyor.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

2014’te hack’lenerek çöken Mt. Gox borsası, yıllar süren tartışma ve çalışmaların ardından hem Bitcoin hem de nakit ödeme yapacağını duyurmuştu. Mt. Gox’un 8.9 milyar doları bulan ödemelere 2024’ün Ekim ayında başlaması bekleniyor. Gemini borsasının 1.7 milyar dolarlık ödemesinin ise Haziran ayında yapılması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.