Bitcoin Haberleri

İngiltere Merkez Bankası’nın şok kararı Bitcoin’e yaradı! Kriptolarda toparlanma başladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para sektöründeki dalgalanmalar, küresel piyasalardaki makroekonomik gelişmelere tepki vermeye devam ediyor. Finans piyasasına etki eden gelişmelere kripto paralardan yanıtlar gelirken, piyasa üzerindeki duyarlılık ve duygular değiştikçe de kripto para piyasasında toparlanmalar yaşandığı görülüyor. Bu kapsamda, İngiltere Merkez Bankası (BoE), İngiltere ekonomisini korumak adına nicel gevşeme adımı atarak sürpriz bir karar aldı. Küresel piyasalar, BoE kararına hızlı tepki vererek yukarı yönlü harekete geçti. Bitcoin (BTC) de bu süreçte yükselişlerle gelişmelere yanıt verdi.

İNGİLTERE’DEN GELEN HABERLER PİYASAYA OLUMLU YANSIDI

Ingiltereden Gelen Haberler Piyasaya Olumlu Yansidi

BoE, İngiltere ekonomisini istikrara kavuşturmak adına uzun vadeli tahviller satın alma kararı verdi. İngiltere Başbakanı Liz Truss büyük ölçekli, finanse edilmemiş bir vergi indirim planını duyurdu. Gelen açıklamalar ve alınan kararlar, sallantıda devam eden İngiltere ekonomisinin daha da kötüleşmesine neden olurken, İngiliz sterlini ABD doları karşısında tarihi düşük seviyelerine geriledi. İngiltere’den gelen kararlar ve açıklamalarla birlikte Bitcoin, son 24 saatte yaklaşık %3 oranda değer artışı yaşadı ve 19 bin 300 dolar seviyesinin üzerine tırmandı. Bu süreçte Ethereum (ETH) da yüzde 2,61 oranda yükselişle 1.300 dolar seviyesinin üzerine tırmandı.

MERKEZ BANKALARI TUTUM MU DEĞİŞTİRİYOR?

Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında gelen toparlanma, altcoinler genelinde de toparlanmaları tetikledi. BoE’nin almış olduğu karar, artık merkez bankalarının parasal sıkılaştırmalardan yavaş yavaş daha güvercin tonlara geçtiğinin sinyali olarak yorumlanmaya başladı. Bu yorumlar boğaları umutlandırıyor olsa da ABD doları güç kazanmaya devam ediyor ve bu da kripto para piyasasındaki olası rallinin önündeki en büyük engellerden biri olarak yorumlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.