Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Gözler Bu Tarihe Çevirildi: Bitcoin ve Altcoinler Etkilenecek Mi?

Önümüzdeki hafta yapılacak FTX ile ilgili soruşturma duruşmasından önce, ABD Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesindeki Demokratlar SEC Başkanı Gary Gensler'i dinleyecek.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Önümüzdeki hafta FTX soruşturmasından önce, ABD Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesindeki Demokratlar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’ı dinleyecek. Bitcoin (BTC) ve  altcoin yatırımcıları, Gensler’in söylediklerini yakından takip edecek.

Gözler Bu Tarihe Çevirildi

11 Aralık’ta SEC Başkanı Gary Gensler, Demokrat Parti üyelerinin özel bir toplantısında konuşma yapacak. Aralık ayında, komitedeki hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler, Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) kıdemli bir çalışanından bilgi aldı.

Gensler’in veya CFTC Başkanı Rostin Behnam’ın önümüzdeki haftaki duruşmaya gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor. Behnam, geçen hafta ABD Senatosu Tarım Komitesi önünde önerilen FTX reform yasası ve kuruluşun kripto para politikası hakkında konuştu.

FTX’in düşüşü, SEC Başkanı tarafından kripto para topluluğunun dikkatini çeken kripto para piyasa modelinin bir özelliği olarak tanımlandı. Görünüşe göre Gensler, 13 Aralık’ta yapacağı konuşmada SEC’in yatırımcıları korumak için daha fazlasını yapıp yapamayacağına ilişkin konuları hem Cumhuriyetçilerden hem de Demokratlardan ele alacak.

Demokratlar, 14 Aralık’taki bir duruşmada ABD Tüketici Mali Koruma Bürosu (CFPB) Direktörü Rohit Chopra’nın sözlerini dinleyecekler, ancak asıl tartışma konusu, büro için önümüzdeki hafta yapılması planlanan rutin bir denetim duruşması.

Bununla birlikte, kripto para kredi şirketi Nexo geçtiğimiz günlerde CFPB teftişine tepki olarak ABD’den ayrılmayı planladığını açıkladı. Chopra liderliğindeki CFPB, özellikle SEC ve CFTC’nin yetkisi kapsamındaki kripto para birimleri konusunda daha az aktif görünen bir kuruluştur. Kuruluş, son zamanlarda kripto para birimlerinin düzenlenmesinde daha aktif bir rol oynayabildiğini de sözlerine ekledi.

107150626 1668189435403 Gettyimages 1232817732 Hk Ftx
107150626 1668189435403 Gettyimages 1232817732 Hk Ftx

Komite, Sam Bankman-Fried’ın İfade Vermesini İstiyor

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi ayrıca mevcut FTX CEO’su John Ray III’ten son olaylar hakkında ifade vermesini istedi ve sendeleyen FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’den (SBF) haber almak istiyor. Bankman-Fried hafta sonu tweet atarak bir sonraki haftaki duruşmaya katılmayacağını söyledi, ancak Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi başkanı ve California’dan bir Demokrat olan Maxine Waters, Bankman-Fried’in ortaya çıkması gerektiğinde ısrar etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.