Bitcoin Haberleri

Gizemli bir balina, Coinbase borsasından binlerce Bitcoin’i çekti aldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasalarında hareketli dönemler yaşanmaya devam ederken, bir balinanın Bitcoin (BTC) işlemleri dikkat çekti. Elde edilen bilgilere göre söz konusu balina, kripto para borsası Coinbase’ten yaklaşık 65 milyon dolarlık Bitcoin çıkardı. Balinanın borsadan çıkardığı Bitcoin sayısı 3 bin 284 olarak kaydedildi. Balinaların genellikle yatırımlarını uzun süre ellerinde tutmayı düşündüklerinde kripto para transferi yaptıkları biliniyor.

BU TRANSFER NE ANLAMA GELİYOR?

Bu Transfer Ne Anlama Geliyor

Kripto para piyasasında Bitcoin balinaları, elinde en az 10 milyon dolarlık Bitcoin yatırımı olan yatırımcıları temsil ediyor. Piyasada gidişatın yorumlanması için en çok başvurulan alanlardan biri olan balina hareketlilikleri, sektör adına fikir verebiliyor. Genellikle balinalar satış pozisyonuna geçtiğinde, yani soğuk cüzdanlardan borsalara kripto para aktarmaya başladıklarında, bu durum piyasalar adına olumsuz yorumlanıyor. Tam tersi durumda, yani borsalardan varlık çekildiğinde ise bu durum pozitif bir gelişme olarak yorumlanıyor. Bu nedenle de söz konusu balinanın 3 bin 264 Bitcoin’i soğuk cüzdanına çekmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

TOPLAM ARZIN YÜZDE 12,48’İ BORSALARDA

Elde edilen bilgilere göre Coinbase borsasından 3 bin 284 adet, yaklaşık 65 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i çeken balina cüzdanının ismi “1HxBTUuJi…” ile başlıyordu. Zincir üstü veri ve analiz platformu Glassnode verilerine göre bu işlemle birlikte tüm merkezi kripto para borsalarında toplam Bitcoin arzının sadece %12,48’i kadar likit kaldı. Veriler yan yana getirildiğinde, yatırımcıların ve birçok analistin yükseliş beklentisi de güçleniyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan bilgiler ve kaynaklar uzman ekonomist yorumlarıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.