Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Hindistan Kripto Para Düzenlemelerinde Son Gelişmeler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son muson oturumlarında kripto para yasaklarının uygulanacağı söylentileri aylar geçmesine rağmen gerçekleşmedi. Hindistan hükümetinin son yaptığı açıklamalarına göre kripto para yasakları gelmeyecek fakat belli sınırlar çizilecek.

Hindistan Kripto Para düzenleme Gelişmeleri

Hindistan kripto para yatırımcısı bakımından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Peki Hindistan vatandaşları tarafından yoğun ilgi gösterilen kripto paralarla ilgili nasıl bir politika izleyecek? Bugün önemli bir toplantı yapıldı ve karara varıldı.

PTI’nin bildirdiğine göre, Parlamento Finans Daimi Komitesi, endüstri dernekleri ve kripto finansmanı uzmanları Pazartesi günü kripto para kullanımının ülkede yasaklanmaması, ancak düzenlenmesi gerektiği konusunda anlaştılar. Bharatiya Janata Partisi Milletvekili Jayant Sinha başkanlığındaki parlamento paneli, endüstri paydaşlarıyla kripto para birimleri üzerine ilk toplantısını yaptı. Şu anda, Hindistan’da kripto para birimlerinin kullanımına ilişkin herhangi bir düzenleme veya yasak bulunmamaktadır.

Bu toplantıda üyeler terörün finansmanı ve kara para aklama konusundaki endişelerini dile getirdiler. Özellikle Hindistan’dan dışarıya kontrolsüz para çıkışının engellenmesi de gündemdeydi. Takip edenler WazirX borsasının bu konuda geçirdiği soruşturmayı ve hükümetinin tutumunu biliyor.

ANI’nin bildirdiğine göre, Başbakan Narendra Modi Cumartesi günü kripto para birimiyle ilgili bir toplantıya başkanlık etti. Geçen hafta, Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, kripto para birimlerinin merkez bankaları tarafından düzenlenmedikleri için finansal sistemi tehdit edebileceğini söylemişti.

Hindistan ve Kripto Para Düzenlemeleri

Hindistan, ilk olarak abartılı kripto para reklamlarının yasaklanması gündemine almış durumda, ülkedeki ünlülerin yanıltıcı kripto reklamlarında boy göstermesi hükümeti rahatsız ediyor. Aynı durum dünyanın geri kalanı için de geçerlidir. Güvenilir veya tanınmış isimleri reklamlarında oynatan kripto odaklı girişimler, yatırımcıların bir nevi algılarıyla oynuyor. Sonuç olarak kendilerine çok daha kolay yatırımcı çekebiliyorlar.

İngiltere bu konuda net bir tutum sergiliyor. Yanıltıcı kripto reklamlarıyla alakalı kesin bir yasak gündemde. Benzer sertlikte bir düzenlemenin ülkemizde de uygulanması tüm yatırımcıların avantajına olacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.