Bitcoin Haberleri

ABD’den Hamas Üyelerine Finansal Yaptırım

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Hazinesi, Hamas ile bağlantılı olduğu iddia edilen Gazze merkezli kripto borsasına yaptırım uyguladı. Bu kararla birlikte ABD, ilgili borsayı ve yöneticilerini yaptırım listesine aldı. Yaptırım kararında, Hamas’ın gelir kaynaklarının hedef alındığına vurgu yapıldı.

ABD Hazinesi, Hamas, IŞİD ve El Kaide’ye bağlı bir örgütün para transferi için Buy Cash Money and Money Transfer Company’i kullandığını duyurdu. Bu çerçevede ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), söz konusu kripto operatörüne yaptırım uyguladığını açıkladı.

OFAC’tan yapılan açıklamada, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından yetkililere ve finansal aracılara yönelik yaptırım uygulandığı belirtildi. Yaptırım listesine eklenen kuruluşlar arasında Gazze merkezli sanal döviz borsası ve operatörü de yer aldı. Bu borsanın Bitcoin cüzdan adresi de yaptırım listesine dahil edildi.

Abd'Den Hamas Üyelerine Finansal Yaptırım

ABD Hamas’a Yeni Yaptırımlar Uyguladı

Açıklamada, Hamas’ın gelir kaynaklarının hedef alındığına dikkat çekildi. Buy Cash Money and Money Transfer Company isimli borsanın Gazze’de yaşayan Khan Yunis tarafından işletildiği biliniyor. ABD, hem şirketin hem de Yunis’in Hamas ile bağlantılı olduğunu iddia ediyor. Yaptırım listesinde ayrıca şirket sahibi Ahmed M.M. Alaqad’ın da adı geçmektedir.

Blockchain analitik şirketi Elliptic, 2015 yılından bu yana söz konusu borsa üzerinden 25 milyon dolardan fazla Bitcoin (BTC) ve Tether’in hareket ettiğini bildirdi. Ayrıca borsanın Hamas dışında IŞİD ve El Kaide tarafından da kullanıldığı tespit edildi.

ABD Hazinesi, terörizm veya diğer yasadışı faaliyetlere karıştığı iddia edilen kuruluşlara yönelik mali desteği zayıflatmak amacıyla yaptırımları sıklıkla bir araç olarak kullanıyor.

Bu yaptırım kararı, Hamas’ın finansal kaynaklarını kesmeyi ve terör faaliyetlerini engellemeyi hedeflemektedir. ABD Hazinesi, bu tür yaptırımları kullanarak uluslararası finansal sistemi terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı koruma altına alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.