HaberlerEditörden SeçmelerNFT Haberleri

NFT Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Ucuz NFT Nasıl Alınır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Gün geçtikçe büyüyen Non-fungible token(NFT) ekosistemi, kripto para dünyasının ilgisini çekmeye devam ediyor. Son zamanlarda gelişen NFT sektörü, ICO’nun ilk yıllardaki gelişme sürecine benzetebiliriz. Bununla beraber artan NFT projelere olan ilgi “NFT alırken nelere dikkat etmelisiniz?” sorusunu önemli kılıyor.

NFT’ler Koleksiyon Kavramını Karşılamalı!

Bilindiği üzere NFT eserler benzersiz bir koleksiyon token’ları olarak da biliniyor.  Bundan dolayı bir NFT eserin benzersizliği de güncel değeri ve  gelecekte olacak değeri üzerinde oldukça etkili oluyor. Bir NFT’nin gelecek değerini Rarity Tools adlı websitesi üstünden kontrol edebilirsiniz.

Öte taraftan söz konusu projenin yol haritasının (Road Map) iyi incelenmesi de gerekiyor. Yol haritasında bizlere; NFT eserin şimdiye kadar ne yaptığını ve gelecek planları arasında önemli adımlar bulunuyor mu? gibi önemli ipucular verecektir.

NFT Seçimini Doğru Yapmak

NFT projelerinde ilgili projeyi güçlü yapan olguların başında topluluk gelir. Öyle ki  güçlü olan NFT projelerinin toplulukları da sağlam ve arka planda ciddi bir organizasyon mutfağı olduğunu gösteriyor.

Dolayısıyla NFT alırken dikkat etmeniz gereken önemli konulardan biri de NFT projesinin topluluk gücü olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden ilgili proje topluluğunun, “sosyal medya hesaplarını ne kadar etkin kullandığı ve grupların ne kadar doğru yönetildiği?” sorularının cevabını bulmamız gerekir.

Daha sonra projenin sosyal medya hesaplarının takipçi sayısı fazla olmasına ve takipçilerinin reel olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.

NFT alırken nelere dikkat etmelisiniz? sorusunun önemli bir maddesi de satışı gerçekleştiren hesabın NFT pazaryerinde onaylı bir hesap olması. Bir hesabın onaylı olması demek, o projenin pazaryeri hesabının platform tarafından güvenilir olarak işaretlenmiş olması anlamına geliyor.

Fakat birçok yeni projenin hesabı onaylı olmayabiliyor. Bu noktada da işlem hacimlerine ve NFT’lerin alınıp satılma sıklıklarına bakabilirsiniz.

Ucuz NFT Nasıl Alınır?

Bilindiği üzere NFT tutarları çok yüksek seviyelere çıkabiliyor. Fakat yukarıda belirttiğimiz önemli maddeler ile  yeni çıkan NFT projelerini  düşük fiyatlara NFT alabilirsiniz.

Bununla birlikte NFT projeleri, çoğu zaman airdrop’lar düzenliyor. Bunları takip ederek airdrop’lardan faydalanabilir ve NFT alımları için sermayenizi bu şekilde oluşturabilirsiniz.

Son olarak, NFT alırken ciddi araştımalar yapmanız gerekiyor. Satın alacağınız NFT projesiyle ilgili bilgileri toplamanız ve risk alabileceğiniz miktarı göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.