HaberlerBitcoin Haberleri

Japonya’da Yeni Bir Mt. Gox Olayı: 300 Milyon Dolarlık Bitcoin Hırsızlığı Gerçekleşti

DMM Bitcoin borsası, Japonya merkezli, siber saldırıya uğradı ve borsadan 300 milyon dolar değerindeki Bitcoin çalındı. Şirket, zarar gören müşterilere tazminat ödeme sözü verdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

DMM Bitcoin borsası, Japonya merkezli, siber saldırıya uğradı ve borsadan 300 milyon dolar değerindeki Bitcoin çalındı. Şirket, zarar gören müşterilere tazminat ödeme sözü verdi.

DMM Bitcoin’in Japonya’daki önemli borsalarından biri olarak bilinirken, yaklaşık 305 milyon dolar değerindeki 48 milyar yenlik Bitcoin’in çalındığı bildirildi. Nikkei’den alınan haberde, bu büyük çaplı hırsızlık olayıyla ilgili detaylar henüz netlik kazanmamış durumda.

Image 83

Bir haberde, borsa yönetiminin, zarar görenlere tazminat ödeme kararı aldığı bildirildi. Borsadan yapılan açıklamada, 4500 adetten fazla Bitcoin’in çalındığı belirtildi ve “Kaybettiğiniz Bitcoin adedince geri alacağınızı garanti ediyoruz. Şirketimizin ve müşterilerimizin varlıkları ayrı tutulmaktadır” denildi.

Anladığımız kadarıyla Japonya’da yasalar, borsaların kendi varlıklarını müşteri varlıklarından ayrı tutmalarını gerektiriyor.

Şu an itibariyle, borsada üyelik, satın alma ve kaldıraçlı işlemler durdurulmuş durumda.

En Büyüğü 2018’de Yaşandı

Kripto para sektöründe Japonya, en çok Mt. Gox hack olayıyla anılıyor. 2014 senesinde, 800 binden fazla BTC Mt. Gox’tan çalındı ve borsa iflas etti. Mağdur müşterilere yapılacak ödemeler için ise kısa bir süre içinde değil, neredeyse 10 yıl sonra başlanacak.

Japonya’nın tarihindeki en büyük siber saldırı olaylarından biri, 2018 yılında meydana gelmişti. Coincheck borsasından tam 58 milyar yen değerinde Bitcoin çalınmıştı, bu olay ülke genelinde büyük yankı uyandırmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.