Haberler

Kripto Fonlarına 932 Milyon Dolar Yatırım: Ether’de ETF Beklentileri Düşük

Geçtiğimiz hafta kripto para ve dijital varlık fonlarına net 932 milyon dolar yatırım yapıldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz hafta kripto para ve dijital varlık fonlarına net 932 milyon dolar yatırım yapıldı. Bu yatırımların büyük bir kısmı, 942 milyon dolar ile Bitcoin fonlarına aktı. Öte yandan, Ether fonlarından 23 milyon dolarlık çıkış yaşandı, bu durumun Ether spot ETF onay beklentilerinin düşük olmasıyla ilişkili olduğu düşünülüyor. Altcoin fonlarına ise önemli yatırımlar devam etti.

Kripto Varlık Fonlarında Pozitif Kapanış

Kripto ve dijital varlık fonları, üst üste ikinci haftayı da pozitif kapatmayı başardı. Geçen hafta, kripto fonlarına toplam 932 milyon dolarlık net giriş gerçekleşti. Bu girişlerin büyük kısmı Bitcoin fonlarına yöneldi ve BTC fonları 942 milyon dolarlık yatırım aldı.

Ether fonlarında ise 23,3 milyon dolarlık bir çıkış yaşandı. Ay başından bu yana Ether fonlarından toplam 46 milyon dolar, yıl başından bu yana ise 57 milyon dolar çıkış gerçekleşti. Bu büyük çıkışların, SEC’nin Ether spot ETF’leri onaylamayacağı beklentisiyle ilişkili olduğu düşünülüyor.

Image 37

Altcoin Fonlarına Yatırımlar Devam Ediyor: LINK Öne Çıktı

ABD merkezli Fon Saklama ve Takas Kuruluşu (DTCC) ile ortaklaşa bir tokenizasyon denemesi yapan Chainlink’in token’ı olan LINK’e 3,7 milyon dolar yatırım yapıldı. Diğer altcoin fonları da haftayı artıda kapadı. Litecoin fonlarına 500 bin dolar, Cardano (ADA) fonlarına 1,9 milyon dolar ve Solana fonlarına ise 4,9 milyon dolar yatırım geldi.

ABD spot ETF’leri haftayı 1 milyar dolarlık net girişlerle tamamlarken, Hong Kong’daki Bitcoin ve Ether spot ETF’leri ise 5 işlem gününde 82,5 milyon dolar kayıp yaşadı.

Yönetim altındaki toplam varlık miktarı 91 milyar dolara ulaştı. Bu varlıkların 29 milyar doları Grayscale’e ait. BlackRock’ın iShares fonu 18 milyar dolarlık varlık yönetirken, Fidelity ise 10 milyar doların biraz üzerinde varlık yönetiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.