Borsa HaberleriHaberler

İngiliz Finansal Yönetim Otoritesi (FCA ) Başkanı Uyardı: Kripto Şirketlerini İngiltere’de Daha Zorlu Günler Bekliyor!

Mali Davranış Otoritesi'nin (FCA) yeni başkanı, İngiltere'de operasyon başlatmak isteyen kripto para platformlarını zor bir yolla karşılaşacakları konusunda uyardı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Mali Davranış Otoritesi’nin (FCA) yeni başkanı, İngiltere’de operasyon başlatmak isteyen kripto para platformlarını zor bir yolla karşılaşacakları konusunda uyardı.

Birleşik Krallık’ta kripto şirketleri zorluklarla karşılaşacak.

Mali Davranış Otoritesi’nin yeni başkanı, İngiltere’de operasyon başlatmak isteyen kripto para platformlarını zor bir yolla karşılaşacakları konusunda uyardı.

Blockchain teknolojisi ve ana ürünü olan kripto para birimleri sayesinde bankacılık ve finansta yeni bir çağ başlıyor. Bu gelişmenin hızlı büyüme potansiyeli ve dürüst olmayan kişilerin yatırımcıları aldatma tehlikesi, uluslararası bankacılık ve finansın mevcut durumu için tehdit oluşturmaktadır. Ek olarak, Birleşik Krallık Mali Yürütme Otoritesi (FCA), 2021’de kripto şirketleri için ülkenin kara para aklamayı önleme uyumluluğu izleme ajansı olarak hizmet vermeye başladı. Yetkililer, kripto para işletmelerine yönelik düzenlemeleri sıkılaştırmak için yeni önlemler uyguluyor.

İngiltere’de kripto para şirketleri daha sıkı düzenlemelere tabi olacak.

Birleşik Krallık Mali Yürütme Otoritesi’nin yeni başkanı Ashley Alder, sektördeki işletmelerin kaçamak davrandığını ve kara para aklamayı kolaylaştırdığını iddia ederek daha güçlü kripto yasaları için çağrıda bulundu.

Alder, Hazine Seçim Komitesi huzurunda konuşurken kripto para birimlerine daha fazla düzenleme getirilmesi gerektiğini belirtti. Aynı zamanda, kripto para şirketleri tarafından kasıtlı olarak kaçamak yapmak için geniş ölçekte kullanılan bir tekniktir.

Alder’in şikayeti, FCA CEO’su Nikhil Rath’in bu yılın başlarında bir bankacılık sempozyumunda FCA tarafından düzenlenen kara para aklamayı önleme kontrollerinin başvuran firmaların %85’ini hariç tuttuğuna dair açıklamasına bağlı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.