Bitcoin HaberleriHaberler

Kripto Paralar Toparlanmaya Devam Ediyor! Yeni Zirveler Kapıda Mı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Grafiklere göre kripto para birimleri ve Bitcoin iki günlük geri çekilme sürecinden sonrasında yeni bir yükseliş hareketine başladı.

7 ve 8 Eylül’de piyasada yaşanmış olan büyük geri çekilmenin arkasından bugün kripto para birimlerinin yanlarını tekrardan yukarıya çevirdikleri görülüyor. İki günlük geri çekilme sürecinde Bitcoin (BTC) 43.000 dolara ve Ethereum (ETH) 3.000 dolara kadar gerilemişti. Ayrıca dün görülen düşüş oranlarının bugün aynı şekilde yükseliş oranlarına dönüşmüş olması da dikkatleri çekiyor.

Bitcoin ve Ethereum Artışta

Son 24 saat içinde önder kripto para birimi Bitcoin %4 oranında artış yaşayarak 46.400 dolar seviyesine terfi etti. Her ne kadar Bitcoin’in 7 Eylül’deki 52.900 dolarlık fiyat seviyelerini görmesi için henüz alanı olsa da 43.000 dolarda gelen destek fiyatın daha da gerilemesini engellemiş oldu.

Bu noktadan sonrasında analistler Bitcoin fiyatının bir süre 46.000 dolar ile 47.000 dolar içinde konsolide olabileceğini ve 47.000 dolarlık sınırın kırılması ile günlerdir bahsedilen rallinin başlayacağını düşünüyor. 47.000 dolar üstünde ilk direnç 48.000 dolarda ve sonrasında da 50.000 dolarda psikolojik direnç olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paralar ve Geleceği

Birçok uzman isme nazaran bu düzeltme aslen bir boğa piyasasında olduğumuzu kanıtladı ve 100.000 dolara doğru giden yolu temizledi. Dolayısıyla uzman adların hala yıl bitmeden 100.000 dolar tahminlerinin arkasında durdukları ifade edilebilir.

Bitcoin’in doğrusu sıra piyasa hacmi bakımından en büyük altcoin olan Ethereum da artışa ve geçti oransal olarak BTC’den oldukça daha oldukça terfi etti. Yazının kaleme alındığı an itibari ile 3.535 dolardan işlem gören ETH’un son 24 saatte %10 artış yaşamış olduğu ifade edilebilir.

Ethereum
Ethereum

Altcoin’ler Daha Fazla Yükseldi

Bitcoin’in yanı sıra Ethereum’da olduğu benzer şekilde öteki altcoin’lerde de gözle görülür artışların yaşandığı ifade edilebilir. Piyasa hacmi bakımından ilk onda yer edinen Cardano (ADA) %17, Binance Coin (BNB) %9, Ripple (XRP) %11, Dogecoin (DOGE) %9 ve Polkadot (DOT) %16 artış kaydetti.

Bu noktada piyasa hacmi bakımından en büyük 6. kripto para konumuna yükselmiş olan Solana (SOL) ilk on içindeki en büyük artışı kaydederek %42’lik bir yükseliş yaşadı. Bu yükseliş ile birlikte SOL’un 214 dolar ile yeni bir rekora da imza attığı görülüyor.

Bu yazıda yer edinen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının bilincinde olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.