Bitcoin Haberleri

Küresel Piyasalarda Fed Sonrası Kafalar Karıştı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Küresel piyasalarda ABD’den gelen güçlü hizmet verileri, yatırımcıların kafasını karıştırdı. ISM hizmet endeksinin yeni siparişler ve işe alımların etkisiyle 6 ayın zirvesine çıkmasıyla birlikte, piyasalarda Federal Reserve’in (Fed) eylül ayında faiz artışına gidebileceği spekülasyonları başladı.

Dün akşam yayınlanan Fed Bej Kitap raporu, ekonomik büyümenin ılımlı olduğunu ve ülke genelinde istihdam artışının yavaşladığını belirtti. Raporda ayrıca, fiyat artışlarının çoğu bölgede yavaşladığına dikkat çekildi.

Hizmet verilerindeki yükselişin ardından JPMorgan’dan bir uyarı geldi. Banka, Fed’in faiz oranlarını tekrar artırmasının mantıklı olmayacağını bildirdi. Banka yetkilileri, ekonomik büyümenin ılımlı seyrettiği ve enflasyonun hala kontrol edilebilir düzeyde olduğu göz önüne alındığında, faiz artışının ekonomiye zarar verebileceğini savundu.

Eski St. Louis Fed Başkanı James Bullard, bu yıl için ilave bir faiz artışı beklentisini dile getirdi. Bullard, ekonomik büyümenin istikrarlı bir şekilde devam etmesi durumunda, Fed’in faiz politikasını sıkılaştırması gerektiğini ifade etti. Boston Fed Başkanı Susan Collins ise karar verirken sabırlı olunması gerektiğini vurguladı. Collins, faiz artışının ekonomik toparlanmanın sürdürülebilirliği açısından dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Küresel Piyasalarda Kafalar Karıştı

Piyasalarda Güncel Durum Ne?

Piyasalar güne doların Türk lirası karşısında 26,82 civarında başlamasıyla açıldı. Euro/TL paritesi ise 28,79 seviyesinden alıcı buldu. Sabah saatleri itibariyle ons altın 1.919 dolar seviyesinden işlem görüyor. Kripto para birimleri piyasasında ise Bitcoin 25.769 dolar seviyesinden işlem görürken, BTC/TRY paritesi 696.459 seviyesinde bulunuyor. Ethereum ise 1.637 dolar seviyesinden işlem görüyor ve ETH/TRY paritesi 44.251 seviyesinde işlem görüyor.

Sonuç

Küresel piyasalarda ABD’den gelen güçlü hizmet verileri ve Fed’in faiz artışı beklentileri, yatırımcıların kafasını karıştırdı. Fed Bej Kitap raporunda belirtilen ekonomik büyümenin ılımlı olduğu ve istihdam artışının yavaşladığı bilgileri, piyasalarda fiyat artışlarının yavaşladığına dair endişeleri artırdı. Bankaların uyarıları ve Fed eski başkanlarının beklentileri ise faiz artışı konusunda farklı görüşlerin olduğunu gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.