Bitcoin Haberleri

Kuzey Koreli Hackerlar Kripto Sektöründen Milyarlar Çaldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD merkezli siber güvenlik şirketi Recorded Future, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının kripto para sektöründeki illegal faaliyetlerine dair yeni bir araştırma raporu yayınladı. “Crypto Country: North Korea’s Targeting of Cryptocurrency” adlı rapora göre, Kuzey Koreli hackerlar son altı yıl içerisinde toplam 3 milyar dolar değerinde kripto para çaldı ve ülkelerine transfer etti.

Uzmanlar, bu zararın yarısından fazlasının 2022 yılında gerçekleştiğini belirtiyor ve Kuzey Kore’nin bu kaynakları savunma sanayi harcamalarına yönlendirdiğini iddia ediyor. 2022 yılına ait Kuzey Kore kaynaklı kripto saldırıları sonucunda 1,7 milyar dolar değerinde kripto para kayboldu. Bu rakam, ülkenin GSYİH’sinin yüzde 5’ini ve savunma sanayi bütçesinin yüzde 45’ini temsil ediyor.

Recorded Future raporunda, Kuzey Koreli korsanların saldırılara başlarken ilk hedeflerinin komşu ülke Güney Kore olduğunu belirtiyor. Ancak zaman içinde, bu saldırıların daha uzak hedeflere yayıldığı görülüyor. Uzmanlar, Kuzey Kore hükümetinin bilgisayar korsanlarına her türlü desteği sağlamasının ardından operasyonların hızla büyüdüğünü ifade ediyor.

Kuzey Koreli Hackerlar Kripto Sektöründen Milyarlar Çaldı!

Kripto paraları ele geçiren hackerlar, Tornado Cash ve Sinbad gibi karıştırıcıları kullanarak izlerini kaybettiriyor. Amerikan hükümeti, kötü niyetli kişilere kolaylık sağladığı gerekçesiyle bu platformları yasaklıyor.

Kuzey Kore’nin kripto para sektöründe bu kadar büyük bir etki yaratması, uluslararası toplum tarafından endişeyle karşılanıyor. Kripto para birimleri, anonimlik ve izlenemezlik özellikleri nedeniyle suç çevrelerinin ilgisini çeken bir alan haline geldi. Kuzey Kore gibi ülkeler, bu fırsatı değerlendirerek illegal faaliyetlerde bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.