HaberlerBitcoin Haberleri

Meksikalı Senatör Indira Kempis, Bitcoin’i Yasallaştırmak İçin Yasa Tasarısı Sundu!

Senatör, Meksika'da Bitcoin'i yasal hale getirmek için yasa tasarısı hazırladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Meksikalı Senatör Indira Kempis, Bitcoin’i yasallaştırmak için yasa tasarısı sundu. Bitcoin’i Meksika’da yasal ihale haline getirecek bir yasa tasarısı, Federal Kongre’de Senatör Indira Kempis tarafından sunuldu.

Parlamentoya sunulan belgede Bitcoin’in Meksika Cumhuriyeti’nde yasal ihale olarak kabul edileceğini belirten değişiklik yer aldı.

Geçen Nisan ayında yasayı değiştirmek için Meclise iki fatura sunmasına rağmen, Kempis bu tekliflerde Bitcoin veya başka herhangi bir dijital varlığın adını vermedi.

Kempis, Meksikalıların neredeyse yarısının, ulus için önemli bir sorun olduğunu iddia ettiği bankacılık sistemine erişiminin olmadığını vurguladı. Senatör, Bitcoin’in bu sorunları önlemeye yardımcı olabileceğini iddia ediyor.

“Teknoloji kullanımının finansal katılımı teşvik edebilmesi ve garanti edebilmesi için çeşitli eylemler yapılması gerekiyor”

Ancak Meksika hala bir CBDC kurmak için çalışıyor. Ülke, sakinlerinin finansal sistemde gezinmesine yardımcı olmak için 2024 yılına kadar dijital pesoyu dolaşıma sokmayı planlıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.