Haberler

Yakında Tüm Bankalar Kripto Para Seçeneğini Düşünecek

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yakında tüm bankalar kripto para seçeneğini düşünecek. Orogen Group CEO’su Vikram Pandit, bir ila üç yıl içinde tüm büyük bankaların aktif olarak kripto varlık ticareti yapmayı düşüneceğine inanıyor.

2007-2012 yılları arasında Citigroup CEO’su olarak görev yapan Vikram Pandit, büyük bankaların en kısa sürede kripto para birimi alanına girmeyi düşündüklerini söyledi. Bloomberg muhabiri Haslinda tarafından hazırlanan bir raporda Vikram Pandit, kripto para piyasasının geleceği hakkında önemli noktalardan bahsetti.

Vikram Pandit’in Görüşleri

Orogen Group CEO’su Vikram Pandit, bir ila üç yıl içinde tüm büyük bankaların aktif olarak kripto varlık ticareti yapmayı düşüneceğine inanıyor. Singapur Fintech Festivali‘ndeki bir konuşmada Pandit, geleneksel bankacılık endüstrisinin kripto para birimini ısıttığını ve kripto para biriminin 2021’de patlayacağını belirtti.

Vikram Pandit, 2007’den 2012’ye kadar Citigroup’u CEO olarak yönetti ve ardından teknoloji odaklı bir yatırım şirketi olan The Orogen Group’u kurdu. Geçen yıl, BlackRock, MasterCard ve Bank of New York Mellon dahil olmak üzere birçok finansal kurum ve şirket kripto dünyasına girdi.

Bloomberg tarafından yakın zamanda bildirilen bir analize göre, Wall Street’teki en büyük bankalar kripto para birimlerinin benimsenmesinin daha yüksek bir seviyeye ulaşmasını bekliyor. Golmand Sachs 82, Wells Fargo, Fidelity ve JPMorgan Chase düzinelerce kripto uzmanı işe aldı. Sene başında kripto para piyasasının toplam değeri 450 milyar ABD doları iken bugün itibariyle 3 trilyon ABD dolarını geçmiş durumda.

Yakında Tüm Bankalar Kripto Para Seçeneğini Düşünecek

Bloomberg, Pandit’in merkez bankasının dijital para birimi hakkındaki olumlu yorumlarını fark etti. Banknotların ve madeni paraların dijital versiyonu, insanların merkez bankası para birimini elinde tutmasına ve ödeme yapmasına izin verecek.

Ancak Pandit, CBDC’yi dünya çapında para transfer etmenin daha basit ve daha ucuz bir yolu olarak tanımlıyor. Citigroup’un eski patronu Coinbase gibi kripto şirketlerine yatırım yaptı ancak diğer bankacılık devleri bu alanda henüz hevesli değil.

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’i defalarca “değersiz” olarak nitelendirdi. Dimon, bankanın kripto para birimine erişimini mümkün olduğunca şeffaf hale getirmek için çok çalıştığını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.