Bitcoin HaberleriHaberler

Yükseliş Hız Kesmiyor: BTC 58.000 Doları Aştı!

Geçen hafta meydana gelen tarihi Kripto çöküşü, Pazartesi günü beklenmedik bir şekilde derinleşti ve Bitcoin fiyatı Binance verilerine göre 48.800 dolara kadar geriledi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçen hafta meydana gelen tarihi Kripto çöküşü, Pazartesi günü beklenmedik bir şekilde derinleşti ve Bitcoin fiyatı Binance verilerine göre 48.800 dolara kadar geriledi. Japonya’da patlak veren ekonomik sorunlar ve aynı zamanda Ortadoğu’da yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisi büyüktü. Ancak, BTC daha sonra tekrar yükseldi ve bugün 60.000 dolara yaklaştığı gözlemleniyor. Bu olaylar, kripto dünyasında beklenmedik ve karmaşık bir döneme işaret ediyor.

Image 7

Bitcoin Neden Yükselişe Geçti?

ABD’den gelen son verilerle piyasada olumlu bir hava oluştu. Ülke genelinde resesyon endişeleri artarken, büyük şirketlerin beklentileri %25’ten %35’e yükseldi. Ancak, işsizlik haklarından yararlanma verileri beklentileri karşılayamadı ve bu durum piyasayı etkileyebilir. BinanceTR’nin 21 milyon TL değerindeki ödül havuzu sizi bekliyor! Yarışmaya katılmak ve kazanmak artık çok daha kolay! BinanceTR’ye üye olarak ilk kripto paranızı alın!

FED’in faizleri hızla düşürebileceği beklentisi, Bitcoin’in düştüğü 48.800 dolar seviyesinden hızla toparlanarak 55.000 doların üzerine çıkmasına neden oldu. ABD’deki dev yatırım şirketlerinin ise yaşanan düşüşlere rağmen BTC satmadıkları haberinin fiyatları olumlu etkilediği düşünülüyor. Bu durum, piyasalarda heyecan ve belirsizliği artırdı.

Son günlerde süregelen Ortadoğu karmaşasının aniden daha sakin bir hale bürünmesi, küresel belirsizlikleri adeta bir nebze azaltmış görünüyor.

Bitcoin Kaç Dolara Yükseldi

Geçtiğimiz hafta Bitcoin’un fiyatı 70.000 doları aşarak tarihi bir zirve yaşadı; ancak beklenmedik bir düşüşle sarsıldı. Şu an için, bu haftanın sonuna doğru yaklaşırken oldukça volatil hareketler sergileyerek 60.000 dolar seviyesine doğru geri dönüş yapıyor. BTC şu anda, gün içinde gördüğü %1,70’lik yükseliş sonrasında 58.077 dolar seviyesinde işlem görüyor.

BTC’nin RSI göstergesi aniden sıçradı, 50 nötr bölgesini aşarak yükseldi ve bu durum alım gücünün hızla arttığını vurguluyor. BTC’nin piyasa hacmi şaşırtıcı bir şekilde 1,143 trilyon dolara yükseldi, fakat 24 saatlik işlem hacmi hala düşüşte. İşlem hacmi, %9,62’lik bir gerilemeyle 40,1 milyar dolar seviyesine geriledi ve tahmin edilenden daha az artış gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.