Borsa HaberleriHaberler

Reuters İddia Etti, Binance Yanlış Bilgi Vermekle Suçladı!

ABD savcıları, kara para aklama ve yaptırım suçları nedeniyle dev kripto para borsası Binance ve yönetimini yargılamaya hazırlanıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD savcıları, kara para aklama ve yaptırım suçları nedeniyle dev kripto para borsası Binance ve yönetimini yargılamaya hazırlanıyor.

Kripto para piyasası uzun bir süredir zor bir dönemden geçiyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX iflası ve kripto ayı trendinin etkisi, kötü senaryolar ve kripto borsalarının durumu nedeniyle zorlu bir yılı geride bırakıyoruz. Ticaret hacmine göre en büyük kripto para borsası Binance de tüm bu faaliyetlerin ortasında sallandı. Binance son zamanlarda özellikle sosyal medyada spekülasyonlara konu oluyor. Dev borsa hakkında  rezerv kanıtı ve fon durumları iddiaları varken şimdi de ABD‘li savcıların suçlama iddiaları popüler borsyı hedef almış gibi görünüyor.

ABD savcıları, Binance yöneticilerinden hesap sormak istiyor.

Söz konusu iddianın sahibi Reuters bazı ABD’li yetkililerin Binance ve yönetimini radarlarına aldığını bildirdi. 2018 yılında Binance bir soruşturmaya konu olmuştu. Ancak bu soruşturma, ABD Adalet Bakanlığı tarafından önemli ölçüde ertelendi. Bir savcı çetesi elde ettikleri bilgilerle borsaya karşı güçlü bir duruş sergilemek ister. Son üç yıldır bunu planlıyorlardı. Reuters’e göre savcılar, elde ettikleri kanıtların Binance CEO’su Changpeng Zhao’yu suçlama kararlarını desteklediğine inanıyor.

Kimliği bilinmeyen kaynaklar tarafından Binance’e yönelik soruşturma hakkında Bilgilendirilen Reuters’e göre yetkililer, Binance yetkilileri ve CEO’su Changpeng Zhao’yu suçlamak yoğun bir çaba içerisine girmiş durumdalar.

Binance İddiaları Reddetti!

İddaların odağında bulunan kripto para borsası Binance, Reuters’e yanlış bilgi verdiklerini iddia eden bir makale yayınladı.

Binance Küresel İstihbarat ve Soruşturma Başkanı olarak görev yapan Tigran Gambaryan, bugün yayınladığı makale, Binance borsası aracılığıyla suçla mücadele etmek için gösterdikleri çabalara odaklandı. Binance, 2021’in son aylarında hatırı sayılır bir güvenlik kadrosu topladı. Binance, buldukları her fırsatta sektördeki en büyük ve en güçlü ekibe sahip olduklarını öne sürüyor. Açıklamadan bazı detayları aşağıdaki gibidir;

Yıl sona ererken, kripto ekosistemini ve en önemlisi milyonlarca kullanıcısını koruma taahhüdümüzün bir parçası olarak yapılan harika işlerden bazılarını vurgulamak istiyorum. Dışarıdaki suçluları dehşete düşürecek şekilde, güvenliğimiz ve uyumluluk ekibi, personel sayısını bir yılda %500’den fazla artırdı. Doğrudan bir mali fayda sağlamasa bile siber suçla mücadele için insanlara, kaynaklara ve projelere yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bunu ahlaki bir davranış olduğu için yapıyoruz. Kasım 2021’de Binance, kolluk kuvvetlerinden gelen 47.000’den fazla talebi ortalama üç gün içinde yanıtladı. Para kaybolmadan önce işlemleri tamamlaması aylar sürebilen geleneksel bankacılık kurumlarına kıyasla bu daha hızlı. İnsanlara yatırım yapmaya devam ediyoruz. kaynaklar ve stratejiler, doğrudan bir mali fayda olmamasına rağmen siber suçlarla mücadele etmek için.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.