Borsa HaberleriHaberler

Beklenen Oldu! Firari FTX CEO’su Bahamalarda Tutuklandı!

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, Bahamalar'da gözaltına alındı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, Bahamalar’da gözaltına alındı.

Sam Bankman-Fried, FTX krizinin ana karakterlerinden biridir. Çok uzun bir süredir, başarısız olan kripto para borsası hakkında önemli araştırmalar yapıldı. Eski CEO bu işlem sırasında cezalandırılmadı. SBF ise medyada yoğun bir şekilde yer alan röportajlarda yer aldı. Geçtiğimiz günlerde mahkemede fiilen ifade vereceğini açıklayan SBF, Bahamalar’da tutuklandı.

FTX CEO’su Bahamalarda Tutuklandı!

SBF, FTX’in sona ermesinden bu yana Bahamalar’dan ayrılmamıştı. ABD’ye giderse gözaltına alınacağını beklemiyordu ama gözaltına alındı.

Bahamalar Başsavcısı Ryan Pinder tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, FTX’in eski yöneticisi Bankman-Fried, Bahamalar polisi tarafından gözaltına alındı.

Açıklamaya göre Bankman-Fried, ABD’nin suç duyurusu ve olası iade talebinin resmi olarak tebliğ edilmesinin ardından tutuklandı. Bahamalar Başbakanı Philip Davis: “Bahamalar ve ABD’nin, kamu güvenini ihlal etmiş ve kanunları çiğnemiş olabilecek FTX ile bağlantılı herhangi bir kişinin sorumlu tutulmasında ortak çıkarları var.” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.