Bitcoin Haberleri

7 yıl sonra uyanan gizemli balina 500 Bitcoin transfer etti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsalarında uzun yıllar sonra aktif hale gelen balinaların işlemleri yatırımcılarda heyecan yaratmaya devam ediyor. Yaklaşık 500 Bitcoin’e (BTC) sahip olan bir balina adresi de 5 ile 7 yıl süren bir uyku ve hareketsizlik halinden sonra harekete geçti. Balinayı, ABD’de açıklanan enflasyon verileri sonrası düşüşe geçen Bitcoin’in takip eden günde elde ettiği yaklaşık yüzde 7’lik değer artışının tetiklemiş olabileceği belirtiliyor. Söz konusu balinanın, elinde Bitcoin’leri 2015 ile 2017 yılları arasında topladığı tespit edildi.

BALİNADAN “SATIŞ OLASILIKLI” TRANSFER

Maartun Bitcoin

CryptoQuant yazarı ve piyasa gözlemcisi Maartun, anonim bir cüzdana taşındığını tespit ettiği balina Bitcoin’lerinin, 2015 ile 2017 yıllarında toplandığını bildirdi. Yatırımcıların genellikle satmak istedikleri token’ları uzun bir zaman sonra hareket ettirdiği biliniyor. Söz konusu balinanın da Bitcoin’in peş peşe gelen düşüşler sonrası yaklaşık yüzde 7 oranda bir değer artışı yaşadığı günde varlıklarını transfer etmesi bu nedenle dikkat çekti. Ancak bu “satış olasılıklı” hareketlilik, yatırımcılarda korku ve endişelere neden oluyor.

DEĞERİ KAT KAT ARTTI

Elde edilen bilgilere göre anonim balina elinde Bitcoin’leri Ekim 2015 dönemi ile Ekim 2017 dönemi arasında topladı. Söz konusu tarihlere bakıldığında değerin yaklaşık 5 bin 800 dolara denk geldiği görülüyor. Bugün bakıldığında ise ayı piyasasına rağmen 500 Bitcoin’in toplam değeri yaklaşık 9 milyon 700 bin dolara denk geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.