Editörden SeçmelerKripto Rehber

HODL Nedir? Hodl Nasıl Yapılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto sektörü hakkında çok şey bildiğinizi varsayabilirsiniz, ancak yine de bazı terimler kulağa ne kadar tuhaf geldiklerini düşününce kafanızda soru işaretleri bırakıyor. Peki, HODL nedir, ne işe yarar? Gelin hep birlikte bakalım.

HODL Nedir?

HODL, şüphesiz dış dünya için hiçbir anlamı veya önemi olmayan bir kelimedir. Ancak, geçerli bir anlamı olan kripto para piyasasında en çok kullanılan tanımlardan biridir. Terim, elde tutma eylemini, bir kişinin aldığı veya satın aldığı kripto para birimi miktarını ifade eder. Başka bir deyişle HODL, doğru kullanmak istiyorsanız faydalı olabilecek bir hamledir.

Anlamın canlı bir değerlendirmesi, HODL’nin, kelimenin gerçek anlamı göz önüne alındığında, HOLD ile aynı anlama sahip olduğunu gösterir. HODL, kripto ile ilgili faaliyetler söz konusu olduğunda HOLD’a atıfta bulunmak için kullanılır. Yani HODL HOLD ve HOLD HODL’dur, ancak bu karşılaştırma yalnızca kripto çevrelerinde önemlidir.

Ek olarak, bu terim genellikle kripto para birimi sahiplerini ve yatırımcıları, bir kripto para biriminin fiyatı aniden düştüğünde veya satamayacak kadar karlı hale geldiğinde, varlıklarını anlık olarak satmamaları konusunda bilgilendirmek veya teşvikte bulunmak için kullanılır.

Hodl Nedir? Hodl Nasıl Yapılır?

HODL’yi Anlamak

HODL bazen Hold On (For) Dear Life’ın kısaltması olarak kullanılır. Temel olarak sadece beklemek, şimdi daha fazla satın almak ve sahip olduklarınızı satmak anlamına gelir. Bu, çeşitli kripto para birimlerini tutmak için uzun vadeli bir strateji olarak oluşturulmuştur.

Öte yandan, HODL en yaygın olarak kripto topluluklarında veya kripto sosyal medya gruplarında bir eylem kelimesi olarak yer alır. Bu sebeple HODL, piyasa oynaklığından bağımsız olarak belirli bir süre için kendi kripto varlığını ve emanetini elinde tutma eylemini tanımlar.

Daha önce de belirtildiği gibi, bu terim yalnızca fiyatların çok oynak olduğu kripto para birimleri dünyasında alakalı ve anlamlıdır, çünkü bunlar her an yüksek oynaklığa ve değişime yönelebilir. Bununla birlikte, terim ve çeşitli anlamları, geleneksel hisse senetlerine ve en yaygın olarak herhangi bir dijital para birimine uygulanabilir.

HODL Stratejisinin Kökeni

HODLING’in asıl süreci, finans dünyasında varlık satın almak ve elde tutmak için uzun vadeli bir strateji olmuştur. Bununla birlikte, HODLING uzun zamandır finansal varlıkları satın almak ve onları süresiz olarak tutmak için bir yatırım yöntemi olmuştur.

HODL’nin kaynağı, şifrelemeye açık bir ifadede yanlış yazılmış bir HOLD olayından gelir. Terim aniden popüler hale geldi ve 2013 yılında Bitcointalk forumu adı verilen çevrimiçi bir kripto grubundaki bir konu ile özel ilgi gördü. O zamanlar, Çin hükümetinin belirli eylemleri nedeniyle kripto para birimleri keskin bir şekilde düştü.

Herkes 24 saat içinde kripto paranın 716 dolardan 438 dolara düştüğünü gördü. Daha sonra GameKyuubi adlı sarhoş bir üye, elinde tutmaya istekli olduğunu ifade ederek “I’M HODLING” yazdı, ayrıca önceki dalgalanmalardan bazı dersler çıkardığı için fonları tutmaktan vazgeçmek istemedi ve kendini kötü bir trader olarak gördü. Kısmen alkolün etkisinde olduğu için sözlerinde daha fazla yazım hatası ve açıklamada bulundu.

İfadesi şu şekildedir:

İki kez yazdım çünkü ilk seferinde yanlış olduğunu biliyordum. Hâlâ yanlış. Biz,” diye devam etti ve gerekçelerini açıkladı, “Neden bekleyeyim? Neden sen – çünkü ben’ Kötü bir tüccarım ve kötü bir tüccar olduğumu biliyorum. Evet, siz iyi tüccarlar inişleri ve çıkışları tam olarak böyle görebilir ve bir milyon dolar kazanabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Bunu, nispeten daha az varlığa sahip trader’lar için en iyi strateji olarak değerlendirdi ve “sadece iyi bir gün traderı veya yanıltıcı bir çaylak iseniz, ayı piyasasında satarsınız. Aradaki insanlar tutar. Bunun gibi sıfır toplamlı bir oyunda, trader sadece satarsanız paranızı alabilirler.”

Sohbetten birkaç dakika sonra, HODL kelimesi bir mem konusu oldu ve HODL kelimesi internette adından söz ettirmeye başladı ve şimdiye kadar kripto alanında daha tutarlı hale geldi.

62876C45C8C3730E6853835F

Neden Hodl?

Kripto para alanındaki birçok kişinin inandığı gibi, kripto para birimleri, onları elinde tutanlar için uzun vadede en karlı olanıdır. Bu, son yıllarda, on yıldan fazla bir süre önce piyasaya sürüldüğünde, tek bir Bitcoin’in (BTC) bir dolardan daha az değerinden beş rakama yükseldi. Dolayısıyla bu, kripto varlıklarını satmadan önce uzun vadeli tutmanın daha karlı olduğunu gösteriyor.

HODLING, token’ları  uzun vadede satın alıp elinde tuttuklarında kripto para birimlerinin değerlerinin olduğu inancı nedeniyle yatırımcılar için iyi bir fikir haline geldi.

Hodl Nasıl Yapılır?

HODL’nin anlamına dayalı olarak, terim basit bir kavramı tanımlar. Bunun nedeni, HODL’nin arkasındaki fikir, meraklıların mümkün olduğu kadar çok token edinmeleri ve uzun vadede tutmaya devam etmeleri gerektiğini önermesidir.

Bu nedenle, hodl stratejisini uygulamak kolaydır. Sadece yatırımcıların kripto varlıklarını satmak yerine satın almalarını gerektirir. Bu, bunun bir satın al ve tut stratejisi olduğu anlamına gelir.

HODL Stratejilerinin Avantajları ve Dezavantajları

HODL stratejisinin bazı yönlerden faydalı olduğu kanıtlanmıştır, ancak bazı dezavantajları da vardır.

İlk olarak, kripto para birimleri satın alma ve elde tutma kavramı, yatırımcıların kripto para fiyatlarındaki ani düşüşlerden kaynaklanan riskini azaltır. Kripto para birimlerini uzun vadede elinde tutmaya karar veren yatırımcılar, kripto para birimlerini nadiren zararına satarlar. Bunun nedeni, kripto para birimlerinin genellikle uzun bir süre sonra önemli bir seviyeye ulaşmasıdır. Bu durumda rahatlıkla kar edebilirler çünkü satmaya hazır olduklarında oluşabilecek volatilitenin karlarına etkisi çok daha az olacaktır.

Ayrıca, hodling meraklılarından satış yapmamalarını ve elde tutmamalarını istediğinden, piyasaya göz kulak olmaları ve fiyatları düzenli olarak izlemeleri gerekmediğinden süreç onlar için stressiz hale gelir. Bu strateji, yatırım yaparken bir barış konsepti sağlar.

Öte yandan, holding stratejisi çok fazla sermaye gerektirdiğinden, yetersiz finanse edilen yatırımcılar için zor bir süreç olacaktır. Yatırımcılar tokenleri uzun süre elinde tutacak ve gelir elde edeceklerse, varlıklarını satmaktan veya beklenmedik likidite ihtiyaçlarını karşılamaktan kaçınmak için yeterli sermaye kapasitesine sahip olmaları gerekir.

Son Sözler

HODL kelimesi, gerçek anlamıyla karşılaştırıldığında kulağa ilginç gelebilir. Ancak kripto alanı için eğlencenin de ötesinde. Bir yatırım stratejisi haline geldi ve birçok kişi tarafından kullanılıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.