Haberler

Genç hacker, henüz 15 yaşındayken 24 milyon dolar dolandırdığı adama ödeme yapmayı kabul etti

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para yatırımcısı Michael Terpin’i 24 milyon dolar dolandıran ve New York Post’un “Küçük Al Capone” olarak adlandırdığı 20 yaşındaki hacker Ellis Pinsky, yıllar önce dolandırdığı Terpin’e 22 milyon dolar ödemeyi kabul etti. 2018 yılında henüz 15 yaşındayken devasa bir dolandırıcılık işine imza atan Pinsky, mahkeme raporlarında “hırsızlığa doğrudan dahil olduğunu” kabul ettiğini gösteren imzayı attı. Pinsky söz konusu dönemde Terpin’i, SIM kartını kopyalayarak dolandırmayı başarmıştı.

PINSKY 22 MİLYON DOLAR ÖDEMEYİ KABUL ETTİ

C11Cec13E06Feb718E4Ac64E3Cda17Dd

Michael Terpin’i 24 milyon dolar değerinde dolandırdığında 15 yaşında olan Pinsky, SIM kartı kopyalama yöntemi ile Terpin’in telefonuna girmeyi başarmış ve ardından banka hesapları ile borsa hesaplarına erişmişti. Bu aşamadan sonra hesaplar arasında kolayca dolaşabilen Pinsky, Terpin’in hesaplarından 24 milyon dolar çalmayı başarmıştı. Mahkeme dosyasına göre Pinsky, olayın yaşandığı dönemde 15 yaşında olduğunu ve hırsızlık suçuna doğrudan karıştığını kabul etti. Öte yandan Pinsky, dolandırdığı Terpin’e de 22 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

TERPIN GSM OPERATÖRÜNE DAVA AÇTI

Olayın yaşandığı dönemde SIM kartının kopyalanması nedeniyle dolandırılan Michael Terpin, AT&T isimli GSM operatörünü dava etmişti. Terpin’in avukatı Tim Toohey, hacker’ın ayrıntılı bilgilere AT&T’nin ihlale neden olan güvenlik hatalarından kaynaklandığını ve şirketin bu hatasını üstlenmesini umut ettiğini dile getirdi. 2020 yılında Kaliforniyalı bir yargıcın Mayıs 2023’e ertelediği dava bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.