Haberler

Kripto Şirketi BitMEX, Almanya Merkezli Köklü Bankayı Satın Alıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto şirketi BitMEX, Avrupa Birliği kalkınma hedefleri kapsamında yeni bir satın alma yapacağını duyurdu.

BitMEX, 2020’de Stellar tabanlı bir stablecoin çıkaran Alman bankası Bankhaus von der Heydt’i satın almak istiyor. BitMEX borsasını yöneten BMX Operations AG, bir blog yazısında Almanya’nın en eski bankalarından birini satın alma çabasını açıkladı. 1754’ten beri Münih’teki Bankhaus von der Heydt faaliyetlerine devam ediyor.

BitMEX, Münih Merkezli Köklü Bankayı Satın Alıyor!

BitMEX, Avrupa Birliği kalkınma hedefleri kapsamında yeni bir satın alma yapacağını duyurdu. Almanya’nın en eski bankalarından biri olan Bankhaus von der Heydt, 1754’ten beri faaliyet gösteriyor. Satın almanın amacı, yakın gelecekte Almanya, İsviçre ve Avusturya’da düzenlenmesi ve lisanslanması muhtemel kripto para ürünlerinin piyasaya sürülmesini sağlamak. Bu gerçekleştiğinde, BitMEX Group, Avrupa’da büyük bir kripto oyuncusu ve hizmet sağlayıcısı olma potansiyeline sahiptir.

Alman bankacılık düzenleyicisi BaFin şu anda satın almayı değerlendiriyor. Bundan önce firma, İsviçre’de kripto varlık aracılık hizmetleri sağlayan bir kripto platformuyla ortaklık kurmuştu. Alman bankasının yakında satın alınması, şirketin Avrupa’daki büyümesinde bir sonraki hamlesi olacak. BaFin’in onaylaması halinde anlaşma muhtemelen bu yılın ortasında yürürlüğe girecek.

Satın almanın ardından banka, BMX Operasyon Başkanları Alexander Höptner ve Stephan Lutz’un bankanın denetim kuruluna katılmasıyla ayrı bir bankacılık kurumu olarak çalışmaya devam edecek.

Avrupa’nın İlk Stablecoin Çıkaran Bankası

Bankhaus von der Heydt, Avrupa’da Stellar’da bir stablecoin çıkaran ilk bankaydı. Bitbond ve Bankhaus von der Heydt, Avrupa’nın ilk Euro endeksli sabit parası olan EURB’yi Aralık 2020’de piyasaya sürdü. ERB’yi geliştirmek için Stellar blok zinciri kullanıldı. Hem bir banka hem de bir kripto işletmesi tarafından kripto para piyasasına tanıtılan ilk sabit paradır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.