HaberlerAltcoin Haberleri

Stablecoin Düzenlemeleri, Kripto Piyasasına Ne Etkisi Olur?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Değeri fiat para birimlerine sabit stablecoinler, son dönemlerde çok sayıda regülatörün radarına girdi. Peki stablecoin düzenlemeleri, kripto piyasasını hangi yönde etkileyebilir?

Düzenleyicilerde Endişe Hakim

100 milyar doları aşan piyasa değeriyle stablecoinler, şirket politikalarındaki eksiklikler nedeniyle şeffaflığından endişe duyulan Tether (USDT) gibi stablecoin ihraççılarının banka usülü düzenlenme ihtimallerine neden oldu.

Senatör Cynthia Lummis, Stablecoinler hakkındaki endişelerini dile getirdi. Senatör, stablecoin şirketlerinin şeffaf bir şekilde varlıklarını %100 nakit karşılığı ile desteklemesi gerektiğini ve bu şirketlerin de düzenli olarak denetlenmesinin şart olduğunu dile getirdi.

Düzenlemeler, Kripto Kullanım Alanını Genişletebilir mi?

Birçok regülatör kurumun iddiaları üzerine yatırımcıların aklındaki soru işaretlerini giderecek bir açıklama yapamayıp somut veriler sunamayan Tether, bu süreçte rezervlerin eksikliğine duyulan endişeyi, büyük ölçüde gideremedi. Bu süreçte çok sayıda düzenleyici kurum, Tether’in dolaşımda olan USDT‘leri desteklemek adına yeterli rezervi bulunmadığı yönünde iddiaları dile getirdi. Regülatörler için stablecoin düzenlemeleri, kripto para birimleri arasında artık birinci öncelik haline geldi.

Stablecoin alanında getirilecek yasal düzenlemeler, bu varlıkların kullanım alanının genişlemesine yol açabilir. Yasal düzenlemeler çerçevesinde borç verme, stake etme gibi kripto hizmetleri, ilerleyen süreçlerde ana akım finansal sistemin bir parçası olabilir.Ek olarak bu yasal düzenlemeler ile Tether gibi stablecoin şirketleri, şeffaf bir yapıya sahip olarak yatırımcıların şüphesini de ortadan kaldırabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.