Haberler

Gemini Borsasından 2022 Küresel Kripto Raporu

Gemini kirpto para borsasının yaprığı bir çalışmaya göre 2021 yılında çok sayıda yeni kullanıcının kripto para ekosistemine girdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasının 2021 yılına kadar 3 trilyon dolar değerine ulaşması bekleniyor. Ancak uzmanlar, piyasasının oyun kurallarının geçen yıl geliştiğini iddia ediyor. Yapılan bir çalışmaya göre, 2021’de çok sayıda yeni kullanıcı kripto ekosistemine girdi ve bu ileriye dönük önemli bir hamledi.

2022 Küresel Kripto Piyasası

Kripto para borsası Gemini tarafından 4 Nisan’da yayınlanan 2022  Küresel Kripto Durumu raporuna göre, dünya çapındaki kripto para sahiplerinin %41’i ilk paralarını 2021’de satın aldı. Bu sonuçlara, katılan 20 ülkeden yaklaşık 30.000 kişinin yanıtlarına dayanarak ulaşıldı.

Küresel Kripto Raporu
Küresel Kripto Raporu

Aynı sayıda katılımcı, şu anda kripto para sahibi olmadıklarını, ancak bu konuda daha fazla bilgi edinmekle ilgilendiklerini veya gelecek yıl satın almak istediklerini belirtti. Raporda bu kesim “kripto meraklısı” olarak tanımlanıyor.

Kadınlar, kripto meraklısı kategorisinin yüzde 47’sini oluşturuyor, bu nedenle kripto para ekosistemindeki cinsiyet dengesizliği azalıyor gibi görünüyor. Kadınlar, yoksul ülkelerdeki tüm kripto sahiplerinin yarısından fazlasını oluştururken, 2021’de kadın kripto sahiplerinin yalnızca üçte biri gelişmiş ülke ve bölgelerde yaşıyordu.

Kripto Paraların Benimsenmesi

Son on yılda yerel para birimlerinin ABD doları karşısında %50 veya daha fazla değer kaybettiği ülkelerdeki katılımcıların, 2022’de kripto para satın almayı planlama olasılıkları, değer kaybının %50’den az olduğu ülkelere göre beş kat daha fazla.

Bu, özellikle yerel para birimi olan gerçek paranın yüzde 200’den fazla değer kaybettiği ve katılımcıların %41’inin kripto para birimine sahip olduklarını söylediği Brezilya’da görülebilir. Şaşırtıcı bir şekilde, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para sahiplerinin %40’ı varlığın bir tür enflasyon koruması olduğunu düşünüyor.

Kripto Paraların Benimsenmesi
Kripto Paraların Benimsenmesi

Gemini‘nin araştırmasına göre kripto sahibi olmayanların neden hala uzak durduğunu ortaya çıkardı: Yasal belirsizlik, vergi komplikasyonları ve eğitim eksikliği tüm faktörler. Asya Pasifik bölgesindeki katılımcılar tarafından yasal endişeler (yüzde 39) kripto para satın almamanın ana nedeni olarak belirtilirken, Orta Doğu’daki katılımcıların yüzde 30’u vergi komplikasyonlarından bahsetti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.