PancakeSwap, merkezi olmayan finansın önde gelen bir aktörü olarak, çok zincirli genişleme stratejisini bir üst seviyeye taşımaktadır.
Ethereum’un Layer 2 ölçeklendirme ağı olan Arbitrum One’ın başlatılmasıyla birlikte, kullanıcılar daha hızlı işlemler yapabilecek ve daha düşük gaz ücretleri ödeyeceklerdir. PancakeSwap, merkezi olmayan borsa protokolünün ikinci büyük aktörü olarak, çoklu zincir stratejisini geliştirirken Ethereum’un Layer 2 ölçeklendirme çözümü olan Arbitrum One’ı kullanmaktadır.
Perşembe günkü duyuruda PancakeSwap, Arbitrum One kullanıcılarına gaz masraflarında ekonomiklik ve işlem sürelerinde hızlanma sağlayacağını belirtti. Arbitrum One, Ethereum’un Katman 2’si olarak faaliyet göstermektedir.
İşlemleri kendi ağı üzerinde gerçekleştirdikten sonra özetlerini ana Ethereum blok zincirine eklemesi, işlem hızlarının artmasına ve maliyetlerin azalmasına neden olur. Başlangıçta PancakeSwap, Arbitrum One üzerinde takas ve likidite oluşturma işlemlerini etkinleştirecektir. DeFi veya merkezi olmayan finansta, takas, bir tokenin başka bir tokenle değiştirilmesini ifade ederken, likidite sağlama işlemi, ticareti kolaylaştırmak ve karşılığında ödül almak amacıyla bir havuza sermaye eklemeyi içermektedir.
PancakeSwap, bu temel özelliklerin ardından, kullanıcıların likidite sağlayıcı (LP) tokenlarını yatırıma dönüştürmelerine ve LP tokenlarını elinde bulundururken PancakeSwap’in kendi CAKE tokenlarını kazanmalarına izin veren tarım işlevini yakın haftalarda Arbitrum One’a entegre edecek. Ayrıca, PancakeSwap, yakında Arbitrum One üzerinden erken erişim sunan ilk tarım teklifini veya IFO platformunu da sunacak. Bu gelişmelerle birlikte, PancakeSwap’in kullanıcılarına daha fazla çeşitlilik ve farklılık sunması hedeflenmektedir.