HaberlerTüm Haberler

Film Festivallerinde Blockchain ve Kripto Projeleri Artışı Gözlemleniyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son yıllarda film festivallerinde, blockchain ve kripto destekli film projelerinde ve startup’larda önemli bir artış yaşanıyor.

Web3 ve blockchain teknolojileri, eski sistemlerle yavaş yavaş entegre olarak yenilik yapmaya devam ediyor. Birçok eski girişimde, özellikle blok zinciri ve kripto alanında güncellemeler görüldü. Kripto para piyasasında sıklıkla gündeme gelen müzik projeleri, bu alanda öne çıkan projeler arasında yerini aldı. Son yıllarda film endüstrisi de blockchain ve kripto dünyasına katıldı.

Blockchain ve Kripto Projeleri Film Festivallerinde Dikkat Çekiyor

Blockchain destekli kitlesel fonlama platformu Untold.io tarafından finanse edilen Fuzzy Head, prömiyerini bu yıl Slamdance Film Festivali’nde yapacak.

Untold.io CEO’su Ali Aksu, film yapımcılarının blockchain teknolojilerini kullanabileceğinin sinyalini verdi. Fuzzy Head hakkında konuşan Aksu, blockchain teknolojisi sayesinde farklı yatırımcılardan yatırım fırsatları çıkabileceğini belirtti.

Aksu’nun da belirttiği gibi bir sermaye ve maliyetle çıkan filmler kripto ve blockchain teknolojisi sayesinde daha fazla izleyiciye ulaşma potansiyeline sahip. Akreditasyon, üyelik, kayıt, kimlik gereksinimleri dışında kripto, film yapımcılarına yatırım açısından büyük kolaylıklar getirebilir.

Aksu şu açıklamalarda bulundu:

Film endüstrisindeki kripto/blockchain entegrasyonlarının en önemli yönü, uyumlu güvenlik belirteçleri ve NFT’ler aracılığıyla artan hayran katılımı yoluyla her türden yatırımcıya yeni bir varlık sınıfı açmak olacak.

Daha önce Filmio adlı bir blockchain platformu, 2019 yılında Sundance Film Festivali’ne katılmıştı. Ayrıca Liquid Media Group, geçen yıl Sundance Film Festivali’nde ilk blockchain film akışını duyurmuştu. 2022’de Russell Crowe, Prizefighter filmini kısmen finanse etmek için NFT’leri kullanmayı seçti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.