Ethereum HaberleriHaberler

Kripto Şirketi Yöneticisi Chervinsky: Ether ETF Onayı Büyük Bir Sürpriz Olur

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Jake Chervinsky, kripto dünyasında tanınan bir isim ve birçok şirkette çalışmış birisi. SEC tarafından onaylanacak olan Ether spot ETF’lerinin, Washington’daki izleyiciler için büyük bir sürpriz oluşturacağını ifade etti. Ayrıca Chervinsky, SAB121 olarak bilinen düzenlemenin değişmesi konusundaki yasanın kabulünün, aslında Ether ETF’lerinden çok daha önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Ether spot ETF’lerine yönelik SEC’nin tavrının değişmekte olduğu haberleri kripto para piyasalarında yükselişe neden olurken, sektör liderleri de durumu yakından takip etmiyor.

Image 44

Jake Chervinsky, Variant Fonu’nun hukuk alanındaki kıdemli yöneticisi olarak görev alan bir isimdir. Şirket, kripto para birimi projelerine yönelik erken dönem yatırımlarıyla dikkat çekmektedir. Chervinsky’nin, Ether spot ETF’leri üzerine düşüncelerini açıklarken, sektördeki son gelişmeleri de değerlendirdi.

Chervinsky’nin SEC’deki yön değişimine ilişkin attığı tweet, Washington’daki birçok insanı şaşırtacak şekilde ETF taleplerinin kabul edilmesi hakkında konuştu.

“Eğer spot ETH ETF’leri onaylanırsa, bu durum, süreci Washington’da yakından izleyenler için de şok olacak. Bu tabii ki onaylanmayacağı anlamına gelmez”

Geçen hafta, Temsilciler Meclisi’nde SAB 121’in iptal edilmesini hedefleyen bir yasa üzerine yapılan tartışmada, konuşan bir hukuk profesörü şu görüşleri dile getirdi:

“Onayın gelmesi demek, ABD’nin kripto politikasında büyük bir değişiklik yaşanması demek. Özellikle SAB121’den sonra… Ben bunun ETF’lerden çok daha önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum”

SEC tarafından 2022 yılının ilkbaharında yayımlanan ve SAB121 olarak tanımlanan regülasyon, bankaların ve diğer finansal kurumların müşterileri adına tuttukları kripto paraları bilançolarına dahil etmelerini şart koşuyor. Bu düzenleme, finansal kuruluşların itirazlarına neden oluyor. Risk yönetimi, maliyet artışı ve üstlenilen büyük sorumluluklar, bankaları ve diğer finansal kurumları korkutuyor.

Beyaz Saray ve Biden yönetimi ise SEC’yi kripto paralardan sorumlu olan kurum olarak görmek istiyor ve bu nedenle düzenlemenin arkasında duruyor.

Beyaz Saray’dan geldiğine göre, “SAB 121, yatırımcıların büyük kayıplarının çıkış noktasıdır. Bu düzenleme iptal edilirse, yatırımcıları korumak isteyen çabalar engellenecek. Bu durumda, büyük bir finansal istikrarsızlık ve piyasa belirsizliği kaçınılmaz olacaktır” ifadesi yer almıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.