HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Kripto Para Temsilcileri Meclise Davet Edildi: Türkiye’deki Kripto Para Düzenlemelerinde Son Durum!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto paraların yasal düzenlemelerine ilişkin sektör ile görüş almak için kripto para temsilcilerini meclise davet etti.

Türkiye’deki Kripto Para Düzenlemeleri

Son yıllarda kaydettikleri değer artışları ile birlikte regülatörlerin radarına giren kripto paralar için bu varlıklara olan yaklaşımlar her ülkede farklılık gösterdi diyebiliriz. El Salvador, Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul ederek ödemelerde kullanılmasına izin verirken, Çin kripto varlıklara ilişkin çeşitli yasakların getirilmesi amacıyla birtakım yasal düzenlemeleri faaliyete geçirdi. ABD’deki söz konusu yasal düzenlemeler de çeşitli nedenlerden dolayı bazı alanlarda henüz netliğe kavuşmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın zamanda katıldığı bir televizyon programında, kripto para alanındaki yasal düzenlemelerin yakında meclise sunulacağını açıklaması ile birlikte de söz konusu yasa tasarısı Türkiye’deki kripto para ekosistemi tarafından konuşulmaya başlandı. Bu süreçte sosyal medyada, yasal düzenlemeler ile ilgili taslak metinleri hakkında birtakım yorumlamalar yapıldı. Meclise sunulacak yasal düzenlemelerde, borsaların lisans süreci ve vergilendirme başta olmak üzere bir dizi farklı maddenin yer aldığı konuşuldu.

Kripto Para Temsilcileri, Meclise Davet Edildi
Kripto Para Temsilcileri, Meclise Davet Edildi

Kripto Para Temsilcileri, Meclise Davet Edildi

Eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, yasal düzenlemelerin konuşulduğu bir Twitter yayınınında kripto para regülasyonları sürecinde sektöre yönelik fikir almak adına kripto temsilcilerini Çarşamba günü Meclis’e davet etti. Mustafa Elitaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu sözlere yer söyledi:

“Twitter’da Meclis’e gelmesi beklenen ‘kripto yasa taslağı’ hakkında kriptonun önde gelen isimlerinin düzenlemiş olduğu canlı yayına katıldık. Sektörün görüş ve önerilerini almak için kripto para temsilcilerini Meclis’e davet ettik.”

Çarşamba günü gerçekleşecek görüşmeye, Ava Labs Türkiye Direktörü Aytunç Yıldız ve Blockchain alanında uzman Avukat Sima Baktaş ile birlikte Türkiye kripto para alanında aktif faaliyet gösteren 5 ismin davet edildiği belirtilse de henüz tam olarak hangi isimlerin yer alacağı ise kesinleşmedi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.