HaberlerBitcoin Haberleri

ABD Federal Rezervi (FED), CBDC Raporunu Yayınladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Federal Rezervi (FED), CBDC hakkında potansiyel faydaları ve endişeleri vurgulayan bir rapor yayınladı.

ABD Federal Rezervi (FED), 20 Ocak Salı günü CBDC hakkında halkı dijital para biriminin potansiyel faydaları ve dezavantajları hakkında uyaran teknik bir belge yayınladı.

FED’in CBDC Makalesi

Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının dijital para biriminin faydalarını ve dezavantajlarını araştırırken, seçilmiş yetkililer ve geniş bir paydaş yelpazesi (CBDC) ile iletişim kurmayı ve işbirliği yapmayı dört gözle beklediklerini belirtti. FED yazısında dijital doların artılarını, eksilerini ve potansiyel maliyetlerini tartışırken, somut adımlar atılıp atılmaması gerektiğini söylemedi. FED, CBDC’nin potansiyel faydalarını ve dezavantajlarını ana hatlarıyla belirterek, belirli bir yetkilendirme yasası aracılığıyla yürütme organı ve Kongre’den açık destek alınmadan konuyla ilgili hiçbir ilerleme kaydedilemeyeceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: CBDC Nedir? Kripto Para Birimlerinden Farkı Nedir?

Cbdc
Cbdc

Dijital Doların ABD Ekonomisi Üzerindeki Potansiyel Etkileri

FED‘e göre CBDC, ABD’deki tipik ödemelerin işleyişinden çok farklı olacak. Dijital dolar, talep üzerine merkez bankası tarafından verilen dijital bir jeton işlevi görecektir. Ancak FED araştırmasına göre, bankaların ve ödeme şirketlerinin hesap veya dijital cüzdan oluşturabileceği bir “ara model” kullanacaklardı.

Bazı Fed yetkilileri ise piyasada bir CBDC başlatmanın zorluklarını vurguladı. Fed yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu iddialar öne sürüldü:

Bir CBDC, ödeme sistemi olarak geliştikçe tüketicilere ve işletmelere güvenli, dijital bir ödeme seçeneği sunabilir ve ülkeler arasında daha hızlı ödeme olanakları sağlayabilir, ancak dezavantajları da olabilir.” Finansal istikrarın korunması zorluklardan biridir.”

Yetkililere göre, Amerikalıların yasadışı finansmanla mücadele yeteneklerini tehlikeye atmadan yasal düzenlemeler de getirilmelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.