Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin ve Altcoinler Neden Düşüyor? İşte Nedeni!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin, riskten kaçınma korkularının küresel piyasaları sarması nedeniyle cuma gününe sert bir düşüşle başladı. Altcoinler de bu düşüşten nasibini aldı. İşte detaylar…

Kripto Paralar Neden Düşüyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin yüzde 7,4 düşüşle 38.261 dolara düşerken, Ethereum (ETH) 3.000 doların altına düştü. Cardano (ADA) yüzde 8, DOGE ve SHIB yüzde 6 düştü. Toplam kripto para piyasa değeri, Kasım zirvesinden bu yana yaklaşık 1 trilyon dolar kaybetti.

Fundstrat Digital Asset Research stratejistleri Sean Farrell ve Will McEvoy bir notta, “Bitcoin ve daha geniş kripto piyasası, makro değişkenlerin kaprislerine tabi olmaya devam ediyor” dedi. Son zamanlarda Bitcoin, baskı altında olan teknoloji hisselerindeki dalgalanmaları takip ediyor. Nasdaq 100 de Perşembe günü düzeltmeye girdi. Dow Jones ve S&P 500 de düşüşte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Michael Saylor: Bitcoin Alımlarına Devam Edeceğiz ve Satmayı Düşünmüyoruz

Kripto Paralar Neden Düşüyor?
Kripto Paralar Neden Düşüyor?

Haftalık göreli güç endeksine dayanan teknik bir model, Bitcoin’in düşüşünün bir “nefes” nedeniyle olabileceği ihtimaline işaret etti. Cuma günü, gösterge geçmişte Bitcoin satışlarında diplere eşlik eden bir bölgeye düştü. Bitcoin son iki yılda dört kattan fazla arttı, ancak Kasım ayında neredeyse 69.000 dolarlık rekor seviyeye ulaştığından beri yaklaşık 30.000 dolar kaybetti.

Ayrıca ABD Merkez Bankası’nın geçtiğimiz haftalarda faiz oranlarını artıracağı haberleri de lider kripto para biriminin fiyatında keskin bir düşüşe neden oldu. Şimdi, FED’in 25-26 Ocak’taki toplantısında faiz artıracağı beklentileri de piyasayı şekillendiriyor olabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.