Bitcoin Haberleri

ABD’de merakla beklenen PCE verileri açıklandı, Bitcoin’in tepkisi çok hızlı oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Kasım 2021’de 69 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek fiyat değerine ulaşmıştı. Bu süreçte kripto para piyasasının toplam değeri de 3 trilyon dolar ile zirveyi görmüştü. Piyasa genelinde neredeyse tüm altcoinler de bu süreçte zirve tırmanışları gerçekleştirdi ancak daha sonrasında kripto paralarda geri çekilmeler başladı. 2022 itibariyle, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaştırma adımlarını yavaş yavaş devreye almaya başlaması, kripto paralardaki düşüşleri derinleştirdi ve Bitcoin ile dolar endeksi arasında bu süreçte negatif korelasyon oluştu. Kripto para piyasasında gözler Fed’in Kasım ayı faiz kararına çevrilmişken, ABD’den bir kritik veri daha geldi.

PCE VERİLERİ SONRASI DXY DÜŞTÜ

Pce Veri̇leri̇ Sonrasi Dxy Düştü

Fed’in Kasım ayında politika faizini bir kez daha 75 baz puan artıracağına ilişkin beklentiler güçlendi. Ancak 28 Ekim’de ABD Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Listesi (PCE) verileri açıklandı. PCE, beklentilere paralel olarak yüzde 0,5 olarak açıklandı ve uzmanlar, bu verilerin Fed’in faiz kararında bir değişiklik oluşturma ihtimalinin çok zayıf olduğunu belirtiyor. Ancak verilerin açıklanmasıyla birlikte dolar endeksinde (DXY) sert bir düşüş kaydedilmesi, kısa sürede Bitcoin fiyatının da yukarı yönlü dalgalanmasını sağladı.

BITCOIN FİYATINDA KISA SÜREDE SIÇRAMA

Bitcoin hafta ortasında gelen yükselişlerle birlikte 20 bin 700 dolar seviyesine merdiven dayamış ve ardından düşüşe geçmişti. Gelen bu düşüşlerle 20 bin dolara gerileyen Bitcoin, PCE verilerinin beklentilere paralel şekilde gelmesiyle birlikte yaptığı sıçrama ile 20 bin 300 doların üzerine çıktı.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.