Editörden SeçmelerKripto Rehber

Kademeli Alım Ve Kademeli Satım Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Risk yönetimi unsurlarından biri olarak sayılabilecek kademeli alım ve kademeli satımın ne olduğunu ve ne yarar sağladığına göz atalım.

Kademeli Alım Nedir?

Kademeli alım satım tekniği, tüm para birimleri ve altın, gümüş gibi değerli metaller için geçerli bir ticaret tekniğidir. Aynı zamanda borsalar ve kripto para birimleri için de geçerlidir. Bu teknikte amaç en fazla karı elde etmek değil, en makul ve optimum karı kazanmaktır. Başka bir ifade ile, kâr esas olmakla birlikte, zarar olasılığını da en aza indirmektir. Çünkü kar seviyeleri ile zarar seviyeleri arasında bir denge vardır. Zamanla, seviyelerin kar yönünde çalışmaya devam etmesi beklenmektedir. Bu teknikte başkent en az 4 kademeye bölünmüştür. 4 adet alım noktası oluşturulur. Satın alma noktaları geldikçe her kademenin satın almaları sağlanır. Kâr satışı da kademeli olarak gerçekleşir. Satış seviyesi kapalı olur. Her aşamanın alım miktarları birbirine eşit olabileceği gibi, aşamaları artan miktarlarda yapmak da mümkün ve bence en uygunu bu olur. Yani ilk alımlar küçük, sonraki aşamalar daha yüksek. Çünkü elinizdeki para biriminin ağırlıklı kısmını ne kadar düşük fiyattan satın alırsanız, ortalama alış fiyatınız o kadar düşük olacaktır.

Kısaca , kademeli satın alma parça satın almadır. Diğer bir deyişle, tüm bakiye ile tek fiyattan satın almak yerine, bakiyeye bölünerek satın alınır. Bu nedenle, ortalama maliyet daha düşüktür, bu da açık işlemlerden daha fazla kâra yol açar. Ayrıca olası bir ters harekette, işleme tam bakiye girilmediğinden zararın küçük olması garanti edilir.

Kademeli Alım Ve Kademeli Satım Nedir?

Kademeli Satım Nedir?

Artımlı satış, fiyatlar yükselirken veya dirence yaklaşırken kar elde etmekten kaçınmak için parça parça satıştır. Bu sayede hem karlar gerçekleşmiş olur hem de fiyatlar yükselmeye devam ederse elde edilen karlar mahrum kalmaz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.