Haberler

ABD’nin Kripto Girişimlerine İlgi Yoğun!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’deki kripto sektörünün durumunu inceleyen bir araştırmanın sonuçları açıklandı. Raporda, ABD’deki kripto girişimlerinin aldığı yatırımlar ve sektörün ilerlemesi gibi birçok konu ele alındı.

Araştırma sonuçları toplulukla paylaşıldı ve oldukça ilgi gördü. ABD merkezli kripto şirketleri, sektöre yapılan risk sermayesi yatırımlarının büyük bir kısmını çekiyor. Ancak rapora göre, ABD’deki düzenleyici incelemelere rağmen, kripto firmaları hala yenilik yapmaya devam ediyor ve sermaye yatırımları büyük ölçüde ABD’li şirketlere yönlendiriliyor. Bu durum, diğer ülkeleri takip eden Birleşik Krallık, Singapur ve Güney Kore gibi ülkeler için de geçerli.

Bitcoin Temsilciler Meclisi Btc
Abd’nin Kripto Girişimlerine İlgi Yoğun! 3

ABD’nin Kripto Karnesi Başarılı!

Ancak raporda, kripto ve Blockchain girişimlerine yapılan sermaye yatırımlarının çeyrekten çeyreğe düşüş gösterdiği görülüyor. 2023’ün ikinci çeyreğinde 720 milyon dolarlık yatırım elde edildiği belirtilse de, bu durum COVID-19 salgınının başladığı 2020’nin üçüncü çeyreğinden bu yana en düşük seviyeyi temsil ediyor.

Ayrıca raporda, “Web3 kategorisinde” yer alan şirketlerin daha fazla işlem gerçekleştirdiği, “ticaret kategorisinde” yer alan şirketlerin ise daha fazla sermaye topladığı ifade ediliyor.

Son zamanlarda, ABD’deki kripto firmalarına yönelik SEC’in eylemleriyle ilgili haberler dikkat çekmektedir.

Özellikle Ripple’a karşı açılan dava, XRP’nin menkul kıymet olarak kabul edilip edilmediği hakkında kısmi bir karara varmıştır.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise ABD’deki yeniliklere ve kripto para birimi endüstrisinin “öldürülmeye çalışıldığına” inandığını ifade etmiştir. Bu olaylar, kripto sektöründe düzenleyici belirsizliklerin hala devam ettiğini ve kripto firmalarının hala düzenleyici baskılarla karşı karşıya olduğunu göstermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.