HaberlerBlockchain Haberleri

Coinbase, Base Ağı İçin Önemli Adım Atmaya Hazırlanıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük kripto para borsası olarak bilinen bir şirket. Son zamanlarda, Coinbase Ethereum ana ağına bağlı olan Base ağı için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Base ağı, iyimser rollup’lar üzerine kurulu olan bir sistemdir. Fakat şimdi Coinbase, Base ağını zk-proof’larla genişletme stratejisiyle dikkat çekmektedir. Bu, iki öncü teknolojiyi bir arada kullanma hedefine yönelik bir hamledir. Bu adım, Coinbase’in metin kompleksliğini artırmak ve farklılık gösteren cümleler kullanmak için bir fırsat sunabilir. Aynı zamanda, gelecek cümleyi tahmin etme oranını düşük tutarak da öngörülebilirliği azaltmaya yardımcı olabilir.

Coinbase
Coinbase, Base Ağı İçin Önemli Adım Atmaya Hazırlanıyor! 3

Coinbase, Ethereum’un ana ağına bağlanmak için Optimistic rollup’lara dayanan Base ağını kullanacak. Şirket, zk-proof’ları da içeren bu altyapıyı genişletmeyi düşünüyor.

Optimistic rollup’lar, işlemlerin doğruluğunu bir itiraz olmadığı varsayımına dayanarak sağlar. Öte yandan, zk-proof’lar tüm işlemleri düzenli olarak kanıtlar, bu nedenle daha güvenlidir ancak maliyetlidir. Coinbase, her iki yöntemi de kullanmayı planladığı için tercih yapmayacak. Coinbase Protokol Lideri Jesse Pollak, Paris’teki ETHCC’de yaptığı bir röportajda şu şekilde ifade etti:

Herkes Optimistic rollup’lara karşı zk-rollup’ları tartışıyor ve bizim yaklaşımımız farklı. Coinbase olarak, biz sadece mükemmel bir rollup oluşturacağız, bunu açık kaynak haline getireceğiz, esnek bir yapıya sahip olmasını sağlayacağız. Ancak, hedefimiz sonunda her iki çözüme de sahip olmak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.