Haberler

Amerikan Hükümetinden Kripto Para Taslağına Engel!

Amerikan hükümeti, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'ndan (NDAA) kripto paraları ilgilendiren iki önemli hükmü taslaktan çıkardı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Amerikan hükümeti, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’ndan (NDAA) kripto paraları ilgilendiren iki önemli hükmü taslaktan çıkardı. Bu durum, ülkede kripto para düzenlemeleri konusunda bir belirsizlik olduğunu bir kez daha ortaya koydu ve sektörün geleceğini etkileyebilecek potansiyele sahip.

Taslaktan çıkarılan ilk hüküm, ABD Hazine Bakanı ile ilgiliydi. Önceki tasarı, Hazine Bakanı’na geleneksel finansın kripto paraları hangi şartlarda kullanacağına dair sistematik risk araştırmaları yapma yetkisi veriyordu. Ancak, NDAA taslağından çıkarılan ikinci hüküm daha da dikkat çekiciydi. Bu hüküm, hacker’ların sıklıkla kullandığı kripto karıştırma platformları ve anonim işlemlerle ilgiliydi. Taslağa göre, ABD’de yaptırımlarla karşı karşıya kalan bu platformlar ve ilişkili işlemlerin hacmi hakkında detaylı bir rapor hazırlanacak ve eyaletler arası ortak yasalar için çeşitli çalışmalar yapılacaktı.

Abd Adalet Bakanligi Kripto Para Timi Kurdu

Bu gelişme, ABD’deki kripto sektörü için zorlu bir yılı daha geride bırakıyor. Önde gelen kripto şirketleri Coinbase, Kraken, Binance gibi birçok bileşen, ülkede çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kaldı. Bu durum, sektörün daha fazla düzenleme ve şeffaflık taleplerini beraberinde getirdi. Kripto para dünyası, 2024’ün ilk haftalarında ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) onay vermesini bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.