Kripto Rehber

Tether Nedir? 1 USDT Kaç TL?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tether (USDT), en popüler stable coinlerden biridir. Tether şirketi tarafından geliştirilen bu dijital varlık, Blockchain teknolojisiyle oluşturulup 1 dolara sabitlenmiştir. Amerikan Dolarına eşitlendiği için stable coin yani sabit para kategorisinde bulunur.

Başta Huobi Global, Coineal, HitBTC, Binance olmak üzere global olarak faaliyet gösteren pek çok borsadan alınabilir.

Tether (USDT) Hangi Ülkenin?

Kendini merkeziyetsiz olarak tanıtmasına rağmen Tether Limited şirketine bağlı olduğu için Tether Hong Kong merkezli denilebilir. Bu yüzden Tether’ın Çin’e ait bir kripto para birimi olduğu ifade edilebilir. Önce Realcoin olarak piyasaya sürülen bu token, daha sonra USTether ve USDT adını almıştır.

Tether (USDT) Ne İşe Yarar?

Fiat (itibari) para birimleriyle kripto para birimleri arasında bir köprü görevi üstlenir. Amacı, ABD dolarının istikrarlı değerini kripto paranın sınırsız yapısıyla bir araya getirmektir.

Tether sayesinde kullanıcılar, varlıklarını dijital hâle dönüştürüp transfer edebilir.

Düşük işlem ücretleriyle avantaj sağlayan Tether şeffaf bir çalışma sistemine sahiptir.

Bununla birlikte Tether yatırım aracı değildir. Paranın dijital olarak saklanmasına ve farklı paralara yatırım yapılmasına imkân tanır. İşlem ücretlerini düşürerek yatırımları kolaylaştırır.

Tether (USDT) Nasıl Alınır?

Bunun için en pratik yöntem Binance borsasını kullanmaktır. Türkçe dil desteği de sunan Binance, kredi kartıyla işlem yapılmasına da olanak tanır.

Binance hesabınız varsa sisteme giriş yaptıktan sonra VISA ya da Mastercard destekli kredi kartınızı kullanarak Tether satın alabilirsiniz.

Tether (USDT) Nasıl Saklanır?

Güvenliği sağlamak için Tether’larınızı iyi bir cüzdanda saklamanız gerekir. Tercih edebileceğiniz bazı Tether cüzdanları şöyledir:

  1. MyEtherWallet (MEW): Bu cüzdan MEW web tabanlıdır. ETH blokzincirine geçiş yapmış olan güvenilir bir cüzdandır. Chrome eklentisi olarak çalıştırılması da mümkündür. Trezor ve Ledger gibi donanım cüzdanı markalarının sistemlerine de entegre olmuştur.
  2. Exodus: Bu kripto para cüzdanı masaüstü destekli olarak çalışır. LITE, USDT, DASH, ETH ve BTC gibi kripto paralar başta olmak üzere pek çok kriptoyu destekler.
  3. Coinomi: Çok platformlu ve çok zincirli bir cüzdan olan Coinomi’nin 2,5 milyon kullanıcısı vardır. Hiyerarşik Belirleyici tabanlıdır ve 1770 farklı kripto para ile 125 blok zincirini destekler.
  4. Ledger Nano S: Bu donanım cüzdanını da Tether tokenlerinizi saklamak ve güvenceye almak için kullanabilirsiniz. Gizli anahtarlar soğuk cüzdanda muhafaza edilir ve para aktarma işlemi gizli bir pin kodu aracılığıyla gerçekleştirilir. Şifrenizi unutsanız veya cüzdanınızı kaybetseniz dahi paranızı kurtarabilirsiniz.
  5. OmniWallet: Bu orijinal Tether cüzdanı, gizli anahtarlarınızın kontrolünü tamamen size verir. Böylelikle USDT varlıklarınızın güvenliğini kolayca sağlayabilirsiniz. Ethereum blok zincirinde ERC20 tokenleri ile kritik işlemler yapmanıza yardımcı olur. Bu nedenle USDT ticaretini Omni ağı üzerinden gerçekleştirmek son derece basittir.

Tether (USDT) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bu kripto para biriminin madenciliği yapılmaz. Piyasadaki Tether miktarına şirket karar verir. Üretimi ve piyasaya sunulması şirket tarafından gerçekleştirilir.

Tether Fiyatı 2021

Tether 1 dolardan işlem gören stabil para birimidir. Bundan dolayı fiyatı 1 USD’dir. Fakat bazen ufak artışlar gösterdiği söylenebilir. Bunun sebebi rezervlerin yükselmesidir. Kripto para rezervlerinde yaşanan artış, fiyatın da bir miktar artmasına yol açabilir.

Tether piyasa değeri ise Amerikan doları cinsinden 16.548.253.782 USD, TL cinsinden 138.124.964.670 TL’dir.

1 Tether Kaç TL?

1 dolara sabit olduğu için Tether’ın TL karşısındaki değeri güncel kur doğrultusunda belirlenir. Şu sıralar 1 Tether 8.70 TL’ye karşılık gelmektedir.

[ccpw id=”15131″]

27 Mayıs 2017 tarihinde 1,21 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştır. 14 Haziran 2021 tarihinde ise 0,0001018 dolar ile tüm zamanların en düşük değerini görmüştür.

Dolaşan arz 62, 205,422,762 USDT olup, max. Arz hakkında veri yoktur.

Tether Hangi Borsalarda?

Tether almak için kullanabileceğiniz bazı borsalar şu şekildedir:

  • KuCoin
  • Huobi Global
  • Binance
  • Bitfinex
  • Kraken
  • FTX
  • Gateio
  • Poloniex

Tether Yükselir mi?

Tether geleceği ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken azalış veya yükseliş gibi ivmelerden söz edilemez. Çünkü bu dijital varlık yukarıda da belirttiğimiz üzere stabil para kategorisinde yer alır.

Fakat dediğimiz gibi bazı dönemlerde rezerv değişiklikleri olur. Bu da ufak çaplı düşüş ve yükselişleri beraberinde getirebilir.

Tether Yorumları

Mike McGlone adlı kripto para analistine göre Tether, önümüzdeki birkaç ayda Ethereum’un piyasa değerini geçebilir. İki varlık birbiriyle mukayese edilecek olursa, Tether’ın daha düzenli bir büyüme gösterdiği söylenebilir. Bu yüzden Ethereum’u geride bırakması uzak bir ihtimal değildir.

Peter Brandt’a göre ise Tether, ilerleyen süreçte çok değer kaybedecektir. Tether’ın geleceğiyle ilgili pek çok yorum yapılıyor olmasına karşın, stabil para kategorisinde önemli bir yer tuttuğu inkâr edilemez.

Alanında rakipsiz bir para birimi olan Tether, dolarla işlem yapmak isteyen kişilerin ilk tercihleri arasındadır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.