HaberlerBitcoin Haberleri

Analistlerden Değerlendirme: Bitcoin Düşüşe mi Geçiyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yeni haftaya sert bir başlangıç yaptı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yeni haftaya sert bir başlangıç yaptı. Haftanın ilk gününde, BTC’nin fiyatı %8’in üzerinde bir düşüş yaşadı. Bu ani değişimin arkasındaki nedenler, uzmanlar tarafından incelendi ve yorumlandı.

Geçen hafta, Ethereum ile ilgili ETF spekülasyonları Bitcoin fiyatını yukarı doğru hareketlendirdi. Lider kripto para birimi, haftanın başında 72.000 dolar seviyesine tırmanarak dikkat çekti.

Image 63

Verilere göre, 21 Mayıs’ta 71.980 dolara ulaşan BTC, 23 Mayıs’ta 66.260 dolara kadar düşüş gerçekleştirdi. BTC’deki yüzde 8’den fazla düşüşün arkasındaki etmen “haberi sat” süreci oldu. SEC, 23 Mayıs’ta spot Ethereum ETF’leri onayladı. Önceden onayı fiyatlayan kripto para piyasası, onayın ardından düşüşe geçti.

Kripto analistleri, BTC’deki düşüşün devam edip etmeyeceğini yorumladı.

Analistler, Bitcoin’in düşüşünü Olağan Karşıladı

Bitcoin (BTC), rekor düzeyinden %10’a yakın bir düşüş yaşadı. Çeşitli analistler, BTC’nin sıradanlaşmış konsolidasyon evrelerinin bir parçası olarak daha fazla düşme olasılığının olduğunu iddia etti.

Kripto analisti Mags, BTC’nin en son rallisinden bahsederken, 73.835 dolar civarındaki tarihin en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından ana bir dirençle karşılaştığını belirtti. Mags, BTC’nin muhtemel bir yükselişten önce 65.000 dolar seviyelerinde dalgalanarak istikrar kazanabileceğini vurguladı.

Analistin yorumuna göre, BTC zirve seviyesine yaklaşırken bazı dirençle karşılaşacak ve 65.000 $ civarında bir miktar konsolidasyon yaşanmadan önce başka bir yükseliş öngörülüyor.

George adlı bir kripto analisti, Bitcoin fiyatının hala en düşük seviyeye ulaşmadığını ve 60.000 dolar civarındaki destek seviyesinin sınanabileceğini söyledi.

George, 60.000 doların farklı iş kollarında araştırma yapmak için oldukça uygun bir miktar olduğunu dile getirdi.

MN Capital’in kurucusu Michaël van de Poppe, halving’den bu yana BTC’nin kısa zaman dilimlerinde benzer hareketler sergilediğini sık sık vurguluyor. Analist, BTC’nin konsolidasyon sürecinde olduğunu belirtti.

Michaël van de Poppe, “Bu konsolidasyonun muhtemelen daha uzun bir süre devam edeceğini ve 61-63 bin dolar seviyelerine kadar çıkabileceğimizi düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Rekt Capital isimli popüler kripto analisti, fiyat dalgalanmalarının aşağı yönlü olarak devam edebileceğini ifade etti. Konsolidasyon sürecinin halen devam etmekte olduğunu belirten Rekt Capital, önümüzdeki birkaç haçta 60.000 ila 70.000 dolar arasında seyretmeye devam edeceğini öngördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.