Haberler

Apple CEO’sundan Metaverse, AR ve VR teknolojilerine ilginç yorum: “Biz nasıl yaşıyormuşuz” diyeceğiz

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook, Hollanda basınına verdiği röportajda geleceğin teknolojileri adına kritik açıklamalarda bulundu. Ünlü CEO, gelecekte artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisinin hakimiyet kuracağını, insanların gelecek dönemlerde “Biz AR olmadan nasıl yaşıyormuşuz?” yorumlarında bulunacaklarını iddia etti. Bir diğer yandan Metaverse ve sanal gerçeklik (VR) ile ilgili de konuşan Cook, geleceğin odağında asıl AR teknolojisinin olacağını savundu.

“ASIL ÖNEMLİ OLAN AR TEKNOLOJİSİ”

Apll Ar Tekn

Geleceğin teknolojisinin AR teknoloji olduğunu ifade eden Tim Cook, “Gelecekte bugünlere baktığımız zaman ‘Biz AR olmadan nasıl yaşıyormuşuz?’ diyeceğiz” diyerek, günümüzde internet ve telefon gibi teknolojiler için yapılan yorumlara bir göndermede bulundu. Geleceğin en büyük ve en çok kullanılan teknolojisinin AR olacağını iddia eden Cook, Metaverse ve VR teknolojileri içinse bu fikirde olmadığını belirtti. VR teknolojisinin hayatın farklı alanları için yararlı olduğunu ancak bu durumun iletişim alanında geçerli olmadığını söyleyen Cook, AR teknolojisinin daha önemli olduğunu vurguladı.

“METAVERSE’ÜN NE OLDUĞUNU HALA BİLMİYORUZ”

AR ve VR teknolojilerine ilişkin fikirlerini dile getiren Cook, bir diğer yandan Metaverse ile ilgili de konuştu. Apple CEO’su Tim Cook, “Apple’ın Metaverse terimini kullanmamasının en büyük sebebi, onun hala ne olduğunu bilmiyor olmamız” sözlerini dile getirdi. Bilindiği üzere Apple, son dönemlerde AR teknolojisinde kulaklık ve gözlük üreteceklerini açıklamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.