Haberler

SEC Başkanı Gary Gensler, Kim Kardashian’a kesilen ceza sonrası konuştu: Token’ların çoğu menkul kıymet

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Aralık 2020’de Ripple’a, XRP satışlarından dolayı “kayıtsız menkul kıymet satışı” gerekçesi ile dava açan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Amerikalı televizyon ünlüsü Kim Kardashian’a 1,26 milyon dolarlık rekor düzeyde ceza kesti. SEC, Kardashian’ın Instagram’da EthereumMAX (EMAX) reklamı yaptığını, bu reklam karşısında 250 bin dolar alıp bunu beyan etmediğini tespit ettiklerini bildirdi ve Kardashian’a ceza kesildiğini duyurdu. SEC tarafından yapılan bu bildirimden sonra SEC Başkanı Gary Gensler, katıldığı bir programda kripto paralar hakkında konuştu. Gensler, bir kez daha çoğu kripto token’ının menkul kıymet olduğunu öne sürdü.

SEC BAŞKANI GENSLER’İN AÇIKLAMALARI

Sec Baskani Genslerin Aciklamalari

SEC’nin Kim Kardashian’a ceza kesmesinin ardından Gary Gensler de konuya ilişkin açıklamada bulunmuş, ünlüler ve influencer’ların da bu tür teklifleri aldıklarında rakamları açıklamaları gerektiğini dile getirmişti. Gensler açıklamasında, “Bu kişiler bilmelidir ki reklamını yaptıkları yatırımlar herkes için uygun olmayabilir” demişti. Konuya ilişkin açıklamalarının ardından bir TV programına katılan Gensler, kripto token’larının çoğunun menkul kıymet olduğunu iddia etti ve menkul kıymet yasaları kullanılarak bu varlıkların düzenlenebileceklerini belirtti.

“KRİPTO YASASI OLMADIĞI İÇİN ABD ENDÜSTRİDE GERİ KALIYOR”

Sec Baskani Gensler

Gary Gensler, konuya ilişkin açıklamasında, “Yasa bu konuda açık. Gerçeklere ve şartlara dayanarak bu token’ların çoğunun menkul kıymet olduğuna inanıyorum. Bir grup girişimci halktan para topladığında ve bir kâr beklediklerinde bunu kamuoyuna açıklamalılar” sözlerini dile getirdi. Gensler, ABD’nin bir kripto para yasası olmadığını ve bu nedenle de kripto endüstrisinde ABD’nin, diğer ülkelerden geri kaldığını iddia etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.