Haberler

Sıcak Gelişme! Beklenen, Haziran 2023 Enflasyon Oranları Açıklandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Haziran ayında yıllık enflasyon oranını yüzde 38,21 olarak duyurdu.

Bu veri, son yedi ay boyunca enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Ancak Haziran için yapılan tahminler, önceki ayın enflasyon oranına oldukça yakın bir seviyede bulunuyor. Mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 39,59 düzeyindeydi. Tahminlere göre Haziran’ın yıllık enflasyon oranı yüzde 39,47 olarak bekleniyor. Asgari ücretteki artış ve para politikasındaki sıkılaşma, enflasyon beklentisinin önceki aya benzer olmasında önemli bir etken oluyor.

TÜİK’ın yayınladığı en son enflasyon verilerine göre, Haziran 2023’te enflasyon oranları oldukça yüksek seviyede gerçekleşti. Yıllık bazda enflasyon yüzde 38,21 olarak kaydedildi. Aylık bazda ise enflasyon oranı yüzde 3,92 olarak belirlendi.

TÜİK, Merakla Beklenen 2023 Haziran Enflasyon Oranını Paylaştı

2023 Haziran Ayi Enflasyonu Aciklandi Mi Yuzde Kac 6 Aylik Enflas 27A98521
Sıcak Gelişme! Beklenen, Haziran 2023 Enflasyon Oranları Açıklandı! 3

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Haziran ayında yıllık enflasyon oranını yüzde 38,21 olarak açıkladı. Aylık enflasyon oranı ise yüzde 3,92 olarak ölçüldü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise geçen ay politika faizinde büyük çapta bir artışa gitti. Faiz oranını şaşırtıcı bir şekilde yüzde 15 seviyesine yükselten TCMB, parasal sıkılaşmaya ve güçlü bir para politikası izlemeye odaklanacaklarını dile getirdi. Sıkılaşma politikasının etkileri de dikkatle takip ediliyor ve enflasyon tarafındaki sonuçlar öngörülemez nitelikte görünüyor.

Açıklanan enflasyon oranlarına göz attığımızda, beklentilerin altında bir enflasyon verisiyle karşılaşıldı. Fakat mayıs ayında, aylık enflasyon oranı %0,04 iken, haziran ayında bu oran %3,92’ye yükseldi.

TÜİK tarafından yapılan açıklamada ise şu detaylara yer verildi:

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 14,76 ile konut oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 67,22 ile lokanta ve oteller oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.