NFT Haberleri

Apple’ın açıklaması NFT sektörünü ayağa kaldırdı: Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz yılın başlarından itibaren dünya genelinde yaygınlık kazanmaya başlayan NFT’ler (Non Fungible Token), 2022 yılındaki durgun döneme rağmen benimsemelerini artırmayı başardı. Hemen hemen her sektörden dev markalar NFT sektörüne bir şekilde adım atarken, bunlardan biri de Apple oldu. Ancak dev teknoloji markası Apple’ın iOS tabanlı NFT oyunlarının uygulama içi satışlarında yüzde 30’luk kesinti uygulayacağını açıklaması, NFT oyun geliştiricilerinin tepkisini çekti. NFT oyun geliştiricilerine göre Apple’ın bu hamlesi, NFT pazarında ortaya çıkan yeni segmente ciddi anlamda zarar verebilir.

GELİŞTİRİCİLER APPLE’A TEPKİLİ

Apple Nft Aciklama

Apple, iOS tabanlı NFT oyunlarının uygulama içi satışlarından yüzde 30’luk kesinti yapılacağını açıkladı. Tepki çeken bu açıklama sonrasında Epic Games kurucusu Tim Sweeney, Twitter’dan bir açıklama yaptı. Sweeney yaptığı açıklamada Apple’ın ve NFT oyunları çıkaran tüm ekiplerin, bunları sadece uygulama içi satın alma olarak aktarmaları gerektiğini belirtti.

NFT OYUN ÜRETİM MALİYETLERİ ARTABİLİR

Normal şartlarda NFT’ler, blok zincirleri üzerinden üçüncü taraf onayı olmasına gerek kalmadan, kripto para cüzdanları arasında serbest biçimde transfer edilebilir. Böylece NFT’ler, oyunun kendisi tarafından belirlenmiş olan gas fee ve satış vergisi dışında hiçbir şekilde ek ücret ödemeye gerek kalmadan P2P biçimde satılabilir. Ancak Apple’ın yeni kısıtlamaları, NFT işlemleri için ödenecek olan ücretlerin yüzde 30’un üzerinde artırılmasını gündeme getiriyor. Bu da oyunun yapım sürecinin daha maliyetli olmasına neden olacak gibi görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.