HaberlerMetaverse Haberleri

Apple Vision Pro: Gerçeklik ve Dijital Dünyaları Sorunsuzca Harmanlayan Yeni AR/VR Başlığı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünya çapında tanınan teknoloji devi Apple, metaverse dünyasına adım atarak yeni bir AR / VR başlığı olan Apple Vision Pro’yu duyurdu.

Apple Vision Pro Tanıtıldı

Yepyeni bir bakış açısı sunan bu kişiselleştirilebilir başlık, gerçek ve dijital dünyaları sorunsuzca harmanlayarak kullanıcılara farklı bir deneyim sunuyor. CEO Tim Cook, bu cihazı “Baktığınız değil, içinden baktığınız ilk Apple ürünü” olarak tanımlamaktadır. Bu cihazın özellikleri arasında tamamen kişiselleştirilebilir bir yapı, ayrı bir batarya paketi, gözlerle, ellerle ve sesle kontrol edilebilme gibi özellikler bulunmaktadır. Apple Vision Pro, öncelikle bir AR cihazı olarak konumlandırılmış olsa da, bir kadran kullanarak artırılmış ve tam sanal gerçeklik arasında geçiş yapmak da mümkündür.

Vsion Pro
Vsion Pro

Apple Vision Pro Özellikleri

Vision Pro, kumandasız kullanılabilmekte ve uygulama simgelerine bakarak sıralar halinde gezebilmek mümkündür. Ayrıca, kulaklık Bluetooth aksesuarlarını desteklemekte ve kulaklık içinde kullanmak için Mac’inizi bağlamanıza izin vermektedir. Kamera özellikleri de oldukça gelişmiştir ve aşağı bakan kameralar, elleriniz vücudunuzun altında dursa bile onları yakalayabilmektedir. Kulaklığın cam bir ön yüzü ve alüminyum bir çerçevesi bulunmaktadır. Beş sensör, 12 kamera, ekran ve görünüşe göre bir fanla soğutulan bir bilgisayar içermektedir. Kulaklık maskesi ve kayışı kumaş astarlı ve modüler yapıya sahip olup, çeşitli yüz şekillerine ve kafa boyutlarına uyacak şekilde esneyebilmektedir. Son olarak, Apple Vision Pro‘nun ekranı 4K video sunabilen daha önce görülmemiş derecede keskin bir ekrana sahiptir ve sistemde M2 işlemci ile birlikte R1 adı verilen yeni bir çip de bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.