Editörden SeçmelerKripto Rehber

One Coin Nedir? Harmony Projesi Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Merkeziyetsizlik ve ölçeklenebilirlik gibi kavramlar kripto endüstrisinin en kritik unsurlarındandır. Harmony Protocol  bu konuları en iyi şekilde hayata geçirmeye çalışan projelerden biridir. Yatırım yapmak isteyenler zaman zaman hızlanan Harmony Coin yani One Coin hakkında en şeffaf bilgilere ulaşmak istiyor. Bu içeriğimizde One Coin nedir, iyi bir proje mi, geleceği var mı gibi soruların yanıtlarını vereceğiz. Gelin hep birlikte başlayalım.

One Coin Nedir?

One Coin nedir en temel sorulardan biridir. Harmony Protocol’ün native token’ı olan ONE, sistemde işlem ücretleri, yönetim ve stake için yer alır. Satın aldığınız ONE’ı MetaMask ve Binance Chain Wallet gibi EVM uyumlu cüzdanlarda depolayabilirsiniz. Harmony, doğrulayıcılara yılda 441 milyon BİR sabit ödül sağlar. İşlem ücretleri yakılır ve nihai amaç net bir sıfır durumu oluşturmak ve blok ödülleri için sağlanan ONE’ı dengelemektir.

CoinGecko’da gösterilen dolaşımdaki arz, 12,6 milyar ONE tokeninin 9,4 milyarını gösteriyor. Ancak, Harmony blok gezgininde gösterilen dolaşımdaki arz olmadığından bu bir tahmindir. Bunun temel nedeni, ONE tokeninin hem Ethereum blok zincirinde bir ERC-20 token’ı hem de Binance Chain üzerinde bir BEP-2 token’ı olarak faaliyette yer almasıdır.

Image 207

Harmony Protocol Projesi Nedir?

Harmony Protocol projesi aracılığıyla insanların kripto para birimleri hakkında dikkatini ve merakını çekti. Google Haritalar’ın kriptografi uzmanı ve temel geliştiricisi olan Harmony’nin arkasındaki dahi isim Dr. Stephen Hsieh’dir. Doktora Tse, blockchain teknolojisine olan tutkusunu sürdürmek için 2015’te ayrıldı ve 2019’da Harmony Protocol’ü başlattı.

Harmony, ölçeklenebilirlik, güvenlik ve ademi merkeziyetçilik için parçalama ve *Effective Proof of Stake kullanan bir layer 1 blok zinciridir. 2019’da başlatılan ağ, güvenilmez bir zincirler arası köprü ve işlemleri paralel olarak işleyen dört parça içeriyor. Etkin hisse ispatı, doğrulayıcıların merkezden uzaklaştırılmasını ve ağ yükünü doğrulayıcılar, proxy’ler ve kullanıcılar arasında paylaştırmayı hedefler.

Daha büyük bir ölçekte tanımlarsak, Harmony, çift yönlü bir Ethereum köprüsü sağlayan birlikte çalışabilir bir parçalama protokolüdür. Harmony (ONE) tarafından desteklenen Harmony Blockchain, Ethereum için gelişmiş bir katman 2 çözümü olarak ultra hızlı işlemler ve birlikte çalışabilirlik sağlamak üzere tasarlanmış bağımsız bir blok zinciridir. Harmony, geliştiricilerin zincirler arası sorunsuz token alışverişini sağlayan yaratıcı, sezgisel merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) oluşturmasını ve ölçeklendirmesini basitleştirir.

*Effective Proof of Stake Nedir?

Efektif Proof of Stake (EPoS), standart Proof of Stake (PoS) doğrulayıcı ve yetkilendirici modelini anımsatır. Doğrulayıcılar, bir düğümü çalıştırmak için atanır ve muhtemelen işlemleri işlemek için bir seçim sürecinden ilerler. Bağışçılar, ONE’larını, gelecekteki blok ödüllerinin ve işlem ücretlerinin bir yüzdesi karşılığında doğrulayıcılara aktarır. Bir blok seçilip tahsis edildikten sonra, doğrulayıcılar bloklar oluşturur ve ödüllerini delegelerle paylaşır.

Harmony Coin Nedir

Harmony Projesi Nasıl Çalışır?

Harmony’nin ana yapı taşları güvenlik, ölçeklenebilirlik ve ademi merkeziyetçiliktir. Harmony ağı paralel olarak çalışan dört bölüme ayrılmıştır. Kullanıcılar, ağ iş yükünün hangi bölümünü dağıtmak istediklerini seçebilirler. Doğrulama, işlemler, blok oluşturma ve stake etme her bir parça üzerinde ayrı ayrı gerçekleştirilir.

  • Doğrulayıcıların tüm blok zinciri işlem geçmişinin tam aynısını yapmalarına gerek yoktur.
  • Doğrulayıcılar, kötü niyetli parçanın ele geçirilmesine engel olmak için parçalara rastgele atanır. Her çağdan sonra, doğrulayıcılar yeni bir parçaya geçebilir ve lider değişebilir.

Harmony Protocol Geleceği Var Mı?

Harmony’nin geleceği söz konusu olduğunda, proje henüz tam olarak merkezileştirilmemiş olsa da, projenin kilit bir hedefidir. Harmony, Pangea adında merkezi olmayan, açık bir ağ düğüm topluluğu oluşturmayı amaçlıyor. Şu anda yaklaşık 1.000 Harmony düğümü bulunuyor. Bu düğümlerin yaklaşık %64’ü Pangea topluluğunun bir parçasıdır. Bu, Pangea topluluğu projenin artan popülaritesi ile genişledikçe, Harmony projesinin ademi merkeziyetçiliğini daha da artıracaktır.

Images?Q=Tbn:and9Gctqpvusa9C8Ryl5Vgb01N

One Coin İlk Çıktığında Ne Kadardı?

2019’da piyasaya sürülen Harmony, protokolünü geliştirmek için özel yatırımcılardan ve Binance Labs’tan 20 milyon doların üzerinde fon topladı. Harmony’nin native tokeni ONE, Binance İlk Değişim Teklifi (IEO) aracılığıyla Mayıs 2019’da piyasaya sürüldü. Harmony’nin ana ağı Haziran 2019’da kullanıma sunuldu.

One Coin Nereden ve Nasıl Alınır?

One Coin nereden alınır konusuna gelince, 20 Nisan 2022 itibariyle One Coin’in 1,4 milyar dolarlık piyasa değeri vardır ve Binance, Gate.io, KuCoin, Huobi, Bybit, AscendEX gibi büyük kripto para borsaları ile OKX USDT, BTC, ETH paritesinde alım satımı gerçekleştirilebiliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.