HaberlerBitcoin Haberleri

Arjantin’de Bitcoin Destekçisi Aday, Ön Seçimleri Kazandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Arjantin’de enflasyon oranının %115’in üzerinde olduğu ve ekim ayında yapılacak genel seçimler öncesi yapılan ön seçimde, beklenmedik bir adayın sandıktan zaferle çıktığı biliniyor.

Aşırı sağ görüşleriyle tanınan ve aynı zamanda Bitcoin destekçisi olan Javier Milei, %90’ı açılan sandıklarda aldığı %32’lik oy oranıyla dünya çapında büyük bir sürpriz yarattı. Arjantin’de yıllardır yüksek enflasyon ve halkın giderek yoksullaşması gibi sorunlar yaşanırken, ülkenin iki büyük partisi ön seçimlerde büyük bir şok yaşadı.

Ekim ayında yapılacak genel seçimler öncesi yapılan ön seçimlerde, aşırı sağ lider Javier Milei sandıklardan birinci çıktı. Muhafazakar parti Değişim için Birlikte %30’un hemen altında oy alırken, solcu parti Vatan için Birlik ise %29’luk oy oranıyla yetindi. Ancak Milei, %32’nin üzerinde oy alarak büyük bir başarı elde etti.

Bu Görsel Boş Bir Alt Niteliğe Sahip; Dosya Adı Arjantin-Cumhurbaskani-Bitcoin-Kullanmaya-Baslayabileceklerinin-Ilk-Sinyalini-Verdi-1628848518.Jpg
Arjantin’de Bitcoin Destekçisi Aday, Ön Seçimleri Kazandı! 3

Milei, bir aşırı sağcı ve aynı zamanda bir libertaryen olan bir liderdir. Özgürlük için İleri koalisyonunu kurmuştur ve Bitcoin‘e destek vermektedir. Ayrıca merkez bankasının kapatılması fikrini savunmaktadır. Milei, kendisini anarşist-kapitalist olarak tanımlamaktadır ve merkez bankasının bir dolandırıcılık örgütü olduğunu iddia etmektedir.

Sağcı lider, Bitcoin’in merkez bankası dolandırıcılığına karşı bir hareket olduğunu vurgulamaktadır. Ayrıca Arjantin pezosunun politikacıların zenginleşmesi için kullanıldığını ve halkın zenginliğinin çalındığını söylemektedir. Arjantin’de genel seçimler 22 Ekim günü yapılacak ve başkanlık için adayların en az yüzde 45 oy alması gerekmektedir. Eğer hiçbir aday bu oy oranını yakalayamazsa, seçim ikinci tura kasım ayında kalacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.